logo

Kadına Şiddete Karşı Maltepe’de 24 Saat Aralıksız Kulaç Attı

Kadına Şiddete Karşı Maltepe’de 24 Saat Aralıksız  Kulaç Attı

Maltepe Belediyesi yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte Maltepeli sporcu İrem Sönmez denizde 24 saat aralıksız kulaç attı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Maltepe Belediyesi, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla “Kadına Şiddete Meydan Okuyoruz” sloganıyla düzenlenen etkinlikte Maltepeli sporcu İrem Sönmez aralıksız 24 saat kulaç attı.

MALTEPELİ SPORCU İREM SÖNMEZ REKORA KULAÇ ATTI

Maltepe Belediyesi, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla  “Kadına Şiddete Meydan Okuyoruz” sloganıyla 24 saat süren yüzme etkinliğinde Maltepeli sporcu İrem Sönmez rekora kulaç attı.

“CUMHURİYETİMİZE VE KIZ KARDEŞLERİME ARMAĞAN OLSUN!”

Maltepeli sporcu İrem Sönmez, kramp girdiği için sağ kolunu kullanamadığı için uzun süre tek kolla rekora kulaç attı etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, “Cumhuriyetimizin 100. yılında kadına şiddete meydan okumak için 24 saat aralıksız yüzdüm. Cumhuriyetimize ve kız kardeşlerime armağan olsun.” İfadelerine yer verdi.

MALTEPE’DE 24 SAAT ARALIKSIZ YÜZDÜ

Maltepe Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’nün düzenleyeceği etkinlikte Maltepeli sporcu İrem Sönmez, 24 aralıksız yüzerek alanda rekor kırdı. Sönmez, İdealtepe mendirek iç kısmından denizde 500 metre gidip 500 metre dönüş sağlayarak 24 saat aralıksız yüzdü.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE DİKKAT ÇEKİLDİ

21 Eylül Perşembe günü saat 17.00’da başlayan yüzme etkinliği, 22 Eylül Cuma günü saat 17.00’da tamamlanarak “Kadına Şiddete Meydan Okuyoruz” sloganı ile kadına yönelik şiddete dikkat çekildi.

24 SAAT ARALIKSIZ OLARAK YÜZEN TEK SPORCUMUZ

24 saat aralıksız yüzerek alanında rekora imza atan İrem Sönmez’i etkinlik sonunda karşılayan Belediye Başkanı Kılıç, “İrem hocamız 24 saattir Maltepe sahilde aralıksız yüzerek hem şiddete, hem de kadın şiddetine karşı bir duyarlılık uyandırmak amacıyla çok önemli bir rekorun altına imza attı. Rekor diyorum, çünkü ilk defa Türkiye’de 24 saat aralıksız olarak yüzen tek sporcumuz İrem hocamızı bir kere daha kutluyorum.” dedi.

“KADINA YÖNELİK ŞİDDETE HAYIR”

Maltepe Belediyesi, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla “Kadına Şiddete Meydan Okuyoruz” sloganıyla 24 saat süren bir etkinliğe imza attı. Maltepe Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’nce düzenlenen etkinlikte 39 yaşındaki Maltepeli sporcu İrem Sönmez, 24 saat aralıksız yüzdü. Sönmez’e etkinliği başlamadan önce “Kadına Yönelik Şiddete Hayır” pankartı taşıyan vatandaşlar ve yakınları da destek verdi. Sönmez, İdealtepe mendirek iç kısmından denizde 500 metre gidip 500 metre dönüş sağladı. Etkinlikte sporcuya doktor, ambulans ve cankurtaranlar eşlik etti.

İrem Sönmez Kimdir?

Spora 30 yaşındayken yakınını kanserden kaybedince dağcılıkla başlayan İrem Sönmez, dağcılıkla beraber 2016 yılında Ultra Maraton (100 km üstü) koşmaya başladı.
  2020 yılındaki İronman Frankfurt (en uzun mesafe triatlon) antrenmanları için 2019 Ağustos ayında yüzmeye başladı. Yüzme tekniğini ve serbest stili kendi kendine sıfırdan geliştirdi.
  2 ayda Aquamasters Bodrum yarışında 5 km yüzer duruma geldi. 2020’de ilk triatlon kısa mesafe yarışına katılan Sönmez, aktif olarak yüzme ve triatlona devam ediyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ