logo

Meteorolojiden 17 İl İçin ‘Sarı Kod’lu Gökgürültülü Sağanak Yağış Uyarısı!

Meteorolojiden 17 İl İçin ‘Sarı Kod’lu Gökgürültülü Sağanak Yağış Uyarısı!

Cumartesi sabah saatlerinden İstanbul, Sakarya, Tekirdağ, Zonguldak, Hatay, Osmaniye, Düzce’nin aralarında olduğu 17 il için sarı kodlu sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelerde 17 il için sarı kodlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

17 İL İÇİN SARI KODLU GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Adana, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Hatay, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük, Osmaniye, Düzce için sarı kod meteorolojik uyarı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelerde Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Van, Gaziantep ve Kilis çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

17 İL İÇİN SARI KODLU METEOROLOJİK UYARI

Meteoroloji tarafından 28 Eylül Perşembe günü 12 için yapılan sarı kodlu meteorolojik uyarı, 30 Eylül Cumartesi günü için 17 ile çıkarak; Adana, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Hatay, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük, Osmaniye, Düzce illerini kapsayacak şekilde güncellendi.

Gökgürültülü Sağanak Yağış Uyarısı!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Van, Gaziantep ve Kilis çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ile Tekirdağ’ın doğusu, Bursa ve Balıkesir’in kuzeyinde, Çanakkale’nin doğusunda, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Adana’nın doğusu, Osmaniye ile Hatay çevrelerinde yer yer kuvvetli ve çok kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: 
Batı kesimlerde yağışla birlikte 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: 
Genellikle kuzeyli, yurdun güney kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında kuvvetli esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Yağışların Cumartesi sabah saatlerinden ; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ile Tekirdağ’ın doğusu, Bursa ve Balıkesir’in kuzeyinde, Çanakkale’nin doğusunda, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu ve Adana’nın doğusu, Osmaniye ile Hatay çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75) yağış beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

MARMARA BÖLGELEMİZDE HAVA

Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ile Tekirdağ’ın doğusu, Bursa ve Balıkesir’in kuzeyinde, Çanakkale’nin doğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Marmara’da Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın(Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ile Tekirdağ’ın doğusu, Bursa ve Balıkesir’in kuzeyinde, Çanakkale’nin doğusunda yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75) yağış beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Adana’nın doğusu, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Yapılan son değerlendirmelere göre; Cumartesi sabah saatlerinden itibaren Adana’nın doğusu, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21- 75 kg/m2) yağış beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Batı Karadeniz’de Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre; Cumartesi sabah saatlerinden itibaren Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 kg) yağış beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ