logo

Ticaretin Merkezi Olacak, İstanbul Finans Merkezi Açıldı

Ticaretin Merkezi Olacak, İstanbul Finans Merkezi Açıldı

İstanbul’u dünyanın ticaret merkezi yapması hedeflenen İstanbul Finans Merkezi’nin (İFM) Bankalar Etabı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla hizmete açıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Finans Merkezi’nin (İFM) açılış töreninde konuşan Bakan Murat Kurum, ülkemizi küresel bir ekonomi üssü yapacak, Türkiye ekonomisi için yeni bir çağ başlatacak İstanbul Finans Merkezi’nin açılışını gerçekleştirmenin heyecanı, mutluluğu, gururu içerisinde olduklarını ifade etti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,” Daha nice dev eserlerimizi Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kadim İstanbul’umuza kazandırmaya devam edeceğiz.” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda ve Türkiye Varlık Fonu sahipliğindeki İstanbul’u dünyanın önemli finans merkezleri ile rekabet edebilir konuma yükseltecek İstanbul Finans Merkezi’nin (İFM) Bankalar Etabı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla hizmete açıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle, Bakanlık koordinasyonunda; Türkiye Varlık Fonu sahipliğindeki İstanbul Finans Merkezi’nin (İFM) Bankalar Etabı’nın açılış töreninde konuştu. Bakan Kurum konuşmasında, ”İstanbul Finans Merkezimiz; İstanbul’umuzu, ülkemizi dünya ile yarışır hale getirecek. Londra ve NewYork gibi finans merkezleri ile rekabet edebilir bir konuma taşıyacak. Kapalıçarşı ve Topkapı Sarayı’mızdan aldığımız ilhamla; tam 550 yıl sonra yine dünya ticaretinin merkezi olacak bu büyük eseri insanlığa sunmanın, İstanbul’a sunmanın haklı mutluluğunu gururunu yaşıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Emlak Konut Genel Müdürlüğü GYO, İller Bankası ve Türkiye Varlık Fonu projesi olarak yapılan 3 milyon 387 bin metrekare inşaat alanına sahip İstanbul Finans Merkezi’nin yatırım değeri 65 milyar lirayı buluyor.

 İstanbul Finans Merkezi’nde; ofis alanlarıyla, kongre merkezi, 2 bin 100 kişilik kongre salonu bulunuyor. Merkezde, çalışan 100 bin kişiye doğrudan hizmet veren 26 bin 500 araç kapasiteli bir otopark yer alıyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ