logo

Türk Şiirini Dünyaya Tanıtan Memleket Şairi Nazım Hikmet Etkinliklerle Anılacak

Türk Şiirini Dünyaya Tanıtan Memleket Şairi Nazım Hikmet Etkinliklerle Anılacak

Türk şiirini dünyaya tanıtan, memleket şairi Nâzım Hikmet, 60. Yıldönümünde; yurt içinde ve yurt dışında şiirler, şarkılar, sergiler ve söyleşilerle anılacak.

Türk şiirini dünyaya tanıtan, şiirleri elliden fazla dile çevrilen, sevdayı, özlemi, direnci, özgürlüğü ve memleket sevgisini şiirleriyle buluşturan şair Nâzım Hikmet’i yitirişimizin 60. yılı. Büyük şair Nazım Hikmet çeşitli etkinliklerle anılacak.

Nâzım Hikmet’in ölümünün 60. Yıldönümü kapsamında Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı, 3-4 Haziran tarihlerinde Şişli Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde Uluslararası Nâzım Hikmet Sempozyumu düzenliyor.

Yurtiçinden ve yurtdışından davet edilen bilim ve sanat insanlarıyla Nâzım Hikmet ve sanatı, kişiliği, barış, özgürlük ve eşitlik mücadelesi sempozyum oturumlarında günümüzden bakışla yeniden değerlendirilecek. Saat 10.00’da başlayacak sempozyum, iki gün boyunca sekiz oturumla devam edecek.

İBB “YÜZYILIN YÜZLERİ” NAZIM HİKMET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi Başkanlığı, “Demokrasi Yüzyılı” etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Yüzyılın Yüzleri” adlı seride dünyanın en önemli şairlerinden Nâzım Hikmet, yıldızlar geçidiyle anılıyor.

3 Haziran Cumartesi akşamı saat 21.00’de Yetkin Dikinciler’in anlatımıyla gerçekleşecek “Şiir ve Şarkılarla Nâzım” temalı anma gecesinde Ferhat Livaneli orkestrası, Yiğit Sertdemir rejisiyle Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sahnede olacak.

NÂZIM HİKMET İZMİR’DE ANILACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şairi “60. Nâzım Hikmet Anması” başlıklı etkinlikle hatırlayacak.  Etkinlik, 3 Haziran’da Kültürpark’ta yer alan İzmir Sanat’ın bahçesindeki Nâzım Hikmet anıtının önünde düzenlenecek. Saat 19.00’da başlayacak programda farklı branşlardan çok sayıda sanatçı, usta şairin şiirlerini ve onun kaleminden çıkan sözlerle ölümsüzleşen besteleri seslendirecek. “Şarkılarla Nâzım Hikâyesi” etkinliğinde opera sanatçıları Teyfik Rodos, Görkem Ezgi Yıldırım ve Zeynep Halvaşi, şairin bestelenen şiirleri okuyacak.

Dikili Belediyesi işbirliğinde düzenlenen “Nâzım’ı Anıyoruz” etkinliği ise, Dikili Nâzım Hikmet Parkı’nda düzenlenecek. Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı, sanatçı Rutkay Aziz’in katılacağı etkinlik saat 21.00’de Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi ve gazetemizin yazarı Barış Pehlivan’ın, “Nâzım’ın Davası” söyleşisi ile devam edecek. Gece, sanatçı Hilmi Yarayıcı’nın Nâzım Hikmet bestelerinden okuyacağı şarkılarla son bulacak.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ