logo

Bakan Fahrettin Koca: ‘Toplam Test Sayısı 106.799’a Ulaştı’

Bakan Fahrettin Koca: ‘Toplam Test Sayısı 106.799’a Ulaştı’

Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,bu güne kadar yapılan toplam test sayısının 106.799, Kovid tanısı 15.679 olduğunu açıkladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük koronavirüs takip verilerini açıkladı.

TOPLAM TEST SAYISI 106.799’A ULAŞTI

Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından koronavirüs salgını ile mücadele ile ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Toplam test sayısının 106.799’a ulaştığını kaydetti.

Şehirlerde hareketlilik ne kadar azalırsa o kadar hızlı sonuca didileceğini, çalışmaların şehirlerdeki sabit hayata göre yapıldığını kaydeden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, on 24 saatte yapılan test sayısını 14396, bugünkü vaka sayısı 2148 olarak duyurdu. Bakan Koca, bugün hayatını kaybedenlerin sayısını 63 olarak açıkladı.

YOĞUN BAKIMDA HASTA SAYISI 979, ENTÜBE HASTA  692

Toplam test sayısının 106.799’a ulaştığını kaydedilen, vaka sayısının da 15.679 olarak açıklandığı Nisan ayı ilk günü koronavirüs takip verisinde, hayatını kaybeden hasta sayısı 277 oldu. Yoğun bakımda tedavisi süren hasta sayısının 979, 692 entübe hasta olduğu ve tedavi uygulanan 333 hastanın da iyileşerek taburcu olduğu kaydedildi.

VİRÜS BU KADAR KOLAY YAYILIYOR

“Bir hasta bulaştırdığı kişi sayısı en az 30” olarak açıklayan Bakan Fahrettin Koca, virüsün çok hızlı ve kolay yayıldığının altını çizerek, “Bu herhangi bir tablo değil bu isimleri belli olan somut bir örnek. Yani virüs bu kadar kolay yayılıyor. Herkesin şu dönemde şüpheli gibi görüp evinde izole etmesini önemsiyoruz. Bulaştıran kişi ise hastaneye bile yatmadı ama 3 kişi hayatını kaybetti. 12 kişinin de pozitif olduğunu görüyoruz. Özellikle şunu söylemek istiyorum virüs çok kolay bulaşıyor. Biz daha önce bunu böyle bilmiyorduk. Çok kolay bulaştığını ve o nedenle izolasyonun son derece önemli olduğunu tekrar altını çizdik. Bu virüs bütün dünyaya yayılımı 3 ayda oldu.” Şeklinde konuştu.

TEST SAYISI HER GEÇEN GÜN DAHA DA ARTACAK

Test sayısını artırmayı planladıklarının altını çizen Sağlık Bakanı Fahretin Koca, “Çin’den getirdiğimiz sistem dahil olmak üzere devreye girdi. Daha önce elimizde 1 milyon kit olduğunu söylemiştik.  Haftaya 20-25 bin aralığına çok rahat çıkacağını düşünüyorum. Biz sahayı çok taramak istiyoruz. Test sayısı her geçen gün daha da artacak. Önemli olan hayatını kaybedenlerin sayısını minimalize etmek.” Dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ