logo

Vali Davut Gül, 14 İlçede Görevli Öğretmenlerle Ataşehir’de Bir Araya Geldi

Vali Davut Gül, 14 İlçede Görevli Öğretmenlerle Ataşehir’de Bir Araya Geldi

İstanbul Valisi Davut Gül, Ataşehir’in de aralarında olduğu 14 ilçede görevli Öğretmenlerle Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’nde bir araya geldi.

Vali Davut Gül İstanbul’un Adalar, Beykoz, Kadıköy, Ataşehir, Çekmeköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Tuzla, Ümraniye ve Üsküdar ilçelerinde görev yapan Türk Dili ve Edebiyatı Branş Öğretmenleri ile bir araya geldi.

İstanbul Valisi Davut Gül, Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’ndeki toplantıda Adalar, Beykoz, Kadıköy, Ataşehir, Çekmeköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Tuzla, Ümraniye ve Üsküdar ilçelerinde görev yapan Türk Dili ve Edebiyatı Branş Öğretmenleri ile  bir araya geldi.

Ataşehir Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’ndeki toplantıya; Vali Yardımcısı Mustafa Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür ile Türk Dili ve Edebiyatı branş öğretmenleri katıldı.

Toplantıda; branş öğretmenlerinden gelen güncel sorunları dinleyerek notlar alan İstanbul Valisi Davut Gül, çözüm önerilerine ilişkin istişarelerde bulundu.

“İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL: OKULLARIMIZDAKİ KİTAP SAYISINI 13 MİLYONA ÇIKARMAK İSTİYORUZ”

Vali Gül, “Önerileriniz için teşekkür ediyoruz. Notlarımızı aldık. Çocuğumuzun sadece akademik bilgi anlamında değil, sosyalleşmesi ve hayata hazır olması da gerekiyor. Çözebildiğimiz sorunları hep birlikte çözeceğiz, bizim dışımızda kalan önerileri ise ilgili yerlere ileteceğiz. Sizler, bizim mesai arkadaşlarımızsınız. Görev süremizde kitap okuma alışkanlığının kazandırılması için çalıyoruz. Ben Okuyorum, İstanbul Okuyor projemizle hedefimiz, 6 buçuk milyon kitap sayısını 13 milyona çıkarmak. Yüzyılda temin edilen kitap sayısı kadar kitabı, 2 sene içerisinde yüzde yüz artıracağız. İsteğimiz, velimizin ve öğrencimizin kitap okumaya teşvik edilmesi. İstanbul’da en önemli sorunlardan biri teknoloji veya diğer bağımlılıklar. Valiliğimiz projeleriyle, çocuklarımızı bu gibi durumlardan uzak tutacağız. Çocuklarımızın ayakları yere basan, muhakeme yeteneği yüksek, vicdanlı, vatanına ve milletine faydalı yetişmesinde emekleriniz için sizlere teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“VALİ GÜL: İSTANBUL’DA OKULLARIMIZ DEPREME DAYANIKLI HALE GETİRİLİYOR”

Vali Gül, “İhtiyaç olan yerlere Bakanlığımız ve hayırseverlerimiz ile yeni okullar yapıyoruz. İstanbul’da okullarımız başta kamu kurumlarımız depreme hazır hale getiriliyor. Bazı okullarımızı depreme dayanıklı hale getirerek güçlendiriyoruz. Bazılarını yeniliyoruz. Depreme dayanıklı çıkan okullarımızda ise eğitime devam ediyoruz. Belirli bir program dahilinde bu süreci tamamlayacağız. Öğrencilerimizi yeteneklerine göre yönlendirmemiz lazım. Meslek Eğitim Merkezleri bu anlamda çok kıymetli. Hepinize katkı ve tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize selamımızı iletin. Kapımız size 7 gün 24 saat açık. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Ataşehir Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’nde 3 grup halinde düzenlenen toplantılar, yapılan istişareler ile sona erdi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ