logo

Çankırı ’da Kuvvetli Fırtınada Minare Yıkıldı Okulda Çatı Uçtu

Çankırı ’da Kuvvetli Fırtınada Minare Yıkıldı Okulda Çatı Uçtu

Olumsuz hava koşulları ve kuvvetli fırtınadan etkilenen Çankırı’da 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbarla AFAD’a bildirilen 78 vaka kaydedildi.

Recep Kenan / itvhaber.com

Çankırı Valiliği tarafından yapılan “Çankırımıza Geçmiş Olsun” diye başlayan açıklamada, Çankırı AFAD’a 65 Çatı Uçması, 5 Ağaç devrilmesi, 5 zarar gören ahır ve 3 tane de Cami minaresi yıkılması bildirildiği açıklandı.

ÇANKIRI VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Valilik tarafından yapılan açıklamada 6 vatandaşın yaralandığı kaydedilirken can kaybı bildiriminin yapılmadı.

Çankırı il merkezindeki Bademlik Cami minaresinden birinin yıkıldığı kaydedilen açıklamada, diğer minarenin çevresindeki binaların tedbiren boşaltıldığı, tahliye edilen vatandaşların otellere yönlendirildiği belirtildi.

İl genelinde 4 okul, 2 kamu binasında hasar oluştuğu belirtilen açıklamada, Ilgaz ilçesinde hasar gören okuldaki tadilat çalışmalarının bir hafta süreceğinin ön görüldüğü kaydedildi.

ÇANKIRI BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL HAKKI ESEN AÇIKLAMA YAPTI

Fırtınadan etkilenen mağduriyetin giderilmesi için sahada olduklarının altını çizen Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, yaptığı açıklamada, “46 araç ve iş makinesi, 152 personel ve tüm birim müdürlerimizle sahadaydık. Bizlere ulaşan 439 hemşehrimizin mağduriyetini giderebilmek için yanlarında olduk. Yaralanmalara ve maddi hasarlara neden olan afetten etkilenen tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” Dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ