logo

İYİ Parti Ataşehir Adayı Ali Coşkun “Çözüm Masası” İle Çalışmalara Hız Verdi

İYİ Parti Ataşehir Adayı Ali Coşkun “Çözüm Masası” İle Çalışmalara Hız Verdi

Ataşehir’in İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Ali Coşkun “Çözüm Masası” adını verdiği ekiple 31 Mart 2014 Yerel Seçimleri çalışmalarına hız verdi.

Ataşehir’in İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Ali Coşkun seçim çalışmalarına hız verdi.

Ataşehir’in imar ve mülkiyet sorunlarının da masaya yatırıldığı Çözüm Masasıtoplantısında “Kentsel Dönüşüm” projelerinin sağlıklı ve vatandaş lehine uygulanması gereğine dikkat çekildi.

İYİ Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Ali Coşkun, “imar ve mülkiyet sorunlarının çözümünde hem HAKİM, hem de HAKEM olacağız.”

Aralarında ünlü Jeoloji Mühendisi Profesör Doktor Şener Üşümezsoy’un da olduğu bilim ekibi ile Ataşehir’in olası Marmara Depremi’ne karşı top yekün hazır olması adına neler yapılması gerektiği masaya yatırıldı.

Ali Coşkun’un; “ÇÖZÜM Masası” adını verdiği ekiple yapılan toplantıda İYİ Parti İlçe Başkanı Yüksek İnşaat Mühendisi Bora Yörükoğlu, İlçe Sekreteri Çevre Mühendisi Şebnem Tonka, İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Mimar Güntülü Kavuncu Demirtaş, Harita Mühendisi Hale Akgül Bardakçı ile İnşaat Mühendisi Erman Tarkan’da Ataşehir’in modern ama aynı zamanda depreme dayanıklı dönüşümüne dair görüş ve önerilerini paylaştı.

31 Mart 2024 tarihine kadar sürekliliğini koruyacak;”Çözüm Masası”nın son toplantısına katılan Profesör Üşümezsoy Ataşehir’in zemin yapısını ve olası depremde nasıl bir tahribat yaratacağını harita önünde tek tek anlattı.

ŞENER ÜŞÜMEZSOY, “YENİ BİR BAKIŞ AÇISI LAZIM”

Ali Coşkun’un Ataşehir’e belediye başkanı olması halinde yeni bir bakış açısı getirebileceğine inandığını söyleyen Üşümezsoy yerel yönetimde değişimin önemine dikkat çekerken;”Yeni süpürgeler iyi süpürür… Eski süpürgeler ise burası zaten temizdi deyip kafasından temizlediğini zanneder. Sembolik olarak anlatmaya çalıştığım bu ama gerçekten yeni bir bakış açısı lazım. Gerçekten yeni bir bakış açısı olmalı. Yeni bir bakış açısı ile yeni bir belediye başkanlığı Ataşehir’in kazancı olur kanaatindeyim” dedi.

İMAR VE MÜLKİYETİN ÇÖZÜMÜNDE HEM HAKİM, HEM DE HAKEM OLACAĞIZ”

Ataşehir’in imar ve mülkiyet sorunlarının da masaya yatırıldığı toplantıda Coşkun; “Ataşehirimiz bu konuda çok mağdur edildi. Bazı mahallelerimizde mülkiyet bazılarında imar sorunlarının olduğunu biliyoruz ve bu sorunların bu güne kadar kalmış olmasından da üzüntü duyuyoruz. Mevcut durumun yalnızca ilçe belediyesinin yetkileriyle çözülemeyeceğinin de elbette bilincindeyiz ama daha şimdiden bu bilinçle hareket ediyor ve göreve gelir gelmez bu sorunların ivedilikle çözümü için şimdiden hazırlığımızı yapıyoruz. 1 Nisan 2024 sabahı itibariyle bütün yetkili yönetim ve kurumlarla işbirliği yapacağız ve komşularımızın imar ve mülkiyet sorunlarının çözümünde hem HAKİM, hem de HAKEM olacağız. Kentsel Dönüşüm Projelerinin sağlıklı ve vatandaş lehine uygulanması için gerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile gerekse Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı ile birlikte, işbirliği içinde vatandaşlarımızın en iyi şekilde kazançlı çıkması için her türlü gayreti göstereceğiz ve bu sorunları hızlıca çözmüş olacağız” ifadelerini kullandı…

ATAŞEHİR’İN SORUNLARINA ÇÖZÜM “ÇÖZÜM MASASI”NDAN

Coşkun, seçim süreci boyunca komşularından belediye başkanı görevinin yetkisini almış gibi Ataşehir’in tüm mahallelerinin standartını yükseltmek için “ÇÖZÜM MASASI”nda ki mühendis ve mimarlarla sürekli toplantılar yapmaya devam edeceğini ve danışman teknik kadrosuyla zaman zaman sorunları yerinde irdeleyeceğinin de altını çizdi…

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ