logo

31 Ağustos 2016

NAŞİDE GÖKTÜRK YAŞAMA VEDA ETTİ

NAŞİDE GÖKTÜRK YAŞAMA VEDA ETTİ

naside-gokturkBir süredir Bodrum Acıbadem Hastanesi’nde Akciğer kanseri tedavisi gören şair, söz yazarı, besteci, yorumcu Naşide Göktürk, 51 yaşında yaşama veda etti.

Bodrum’da akciğer kanseri tedavisi gören Naşide Göktürk, tedavi gördüğü hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Göktürk, Hastalığı döneminde de kendisini hiç yalnız bırakmayan Onur Akay için “Kalem kırık zaten. Şimdiden bay bay” ifadesinin yer aldığı notu yazarak veda ettiği öğrenildi.

“İLERİ EVRE KANSER HASTALIĞI…”

Acıbadem Bodrum Hastanesi Onkoloji Merkezi Sorumlu Hekimi Tıbbi Onkolog Dr. Hilmi Ege, “Yaklaşık 1 yıl önce akciğer kanseri teşhisiyle tedavi altına alınan Naşide Göktürk, hastanemize genel durumundaki bozukluk nedeniyle geldi. İleri evre kanser hastalığıyla mücadele eden değerli sanatçımız Naşide Göktürk’ü, yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef ki kaybettik. Tüm sevenleri gibi bizler de değerli sanatçımızın vefatı nedeniyle büyük üzüntü duyduğumuzu ifade eder, yakınları ve sevenlerine başsağlığı dileriz” ifadelerini kullandı.

NAŞİDE GÖKTÜRK KİMDİR?

1 Nsan 1965 doğumlu Naşide Göktürk, çocukluk ve gençlik yıllarını Büyükada’da geçirdi. Lise yıllarında edebiyata meraklı olan Göktürk, bir süre muhasebecilik yaptıktan sonra Ankara’da kendi işini kurdu. 90’lı yılların başında çıkardığı ‘Yüreğim Rehin’ albümü ile müzik dünyasına giriş yaptı. Albümü ile aynı ismi taşıyan şarkısı, Göktürk’ü zirveye taşıdı. Naşide Göktürk, başarısı çıkardığı şiir kitaplarıyla da perçinledi.

ALBÜMLERİ

Yüreğim Rehin 1994

Kan Kırmızısı 1997

Kimsem Yok 2001

Unutmak İstiyorum 2004

ŞİİR KİTAPLARI

Sesimi Ateşe Verdim

Son Çaylar

Yüreğim Rehin

Mavi Mavi Sevdim Seni

Tül Gibi

Pırlanta Peri

Savrulurken Seni Buldum

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ