logo

Salıcı; ‘Türkiye’yi Normalleştiren Cumhurbaşkanı Olsun’

Salıcı; ‘Türkiye’yi Normalleştiren Cumhurbaşkanı Olsun’

CHP_ istanbul_Oguz _kaan _ Salici_atasehirAtaşehir Belediyesi’nin STK’lar, dernek ve kurum temsilcilerine verdiği iftara katılan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı gündeme ait açıklamalar yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediyesi’nin Küçükbakkalköy Prestij Caddesi’nde kurduğu ve STK, kurum ve kuruluşlarla Ataşehirlilerin katıldığı “iftar sofrası”na CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’da katıldı.

BAŞKANLIK DEĞİL, PARLAMENTER SİSTEMİN DERİNLEŞMESİNİ İSTİYORUZ

10 Ağustos’taki Cumhurbaşkanlığı seçiminde Türkiye’yi normalleştiren ismin Cumhurbaşkanlığını kazanmasını temenni ettiğini söyleyen CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı Prestij Caddesi’ndeki iftar sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda şunları söyledi: “10 Ağustos’taki Cumhurbaşkanlığı seçiminde Türkiye’yi normalleştiren, kutuplaşmayı azaltan, Türkiye’nin civar ülkelerinde yaşanan mezhep ve din kavgalarını ortadan kaldıran bir anlayış Cumhurbaşkanlığı makamına oturmalıdır. Türkiye’nin başkanlık sistemine doğru değil, parlamenter sistemin derinleşmesine doğru ilerleyen, bağımsız yargının oluştuğu; polisin, askerin ve tüm devlet organlarının uyum içinde çalıştığı bir ülke olmasını istiyoruz. Bu kriterler Sayın İhsanoğlu’na denk geliyor. Biz de gerek Cumhuriyet Halk Partisi, gerekse 10 siyasi partiyle birlikte Sayın İhsanoğlu’nu bu süreçte destekliyoruz. Umudumuz, beklentimiz odur ki: Sayın İhsanoğlu 1. turda Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacak ve Türkiye’de uzun zamandan beri ortadan kalkmış olan dengeler ve kuvvetler ayrılığı prensipleri tekrardan gündeme gelecek. Türkiye daha rahat bir nefes alacak.”

Hakkı_Oguz_Der

ATAŞEHİR 2009 YILINDA AKP’NİN PROJESİ OLARAK ORTAYA ÇIKTI

Ataşehir’in 2009 yılında belediye olurken AKP’nin bir projesi olarak ortaya çıktığını vurgulayan Salıcı, “Gecenin bir vakti ilçeler icat etmeyi ya da bazı mahalleleri bir yerlere bağlamayı seviyorlar. 2009’da kurulan Ataşehir birkaç ilçenin mahallelerinden oluşturuldu. AKP Ataşehir’de seçim başarısı bekliyordu. Sayın Battal İlgezdi seçim başarısını CHP’nin kazanmasını sağladı. Sayın başkanımıza başarısı için bir kez daha teşekkür ediyorum.

Başkanımızın yaptığı faaliyetlerle 2014’te daha yüksek bir oy oranı ile Cumhuriyet Halk Partisi’nin kazanmasını sağladı. Bundan sonra Ataşehir’i bırakmaya niyetimiz yok. Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul’da seçim kazanabileceği, kendi tabanını büyütebileceği ilçelerden bir tanesi Ataşehir. Yeni bir ilçe olmasına rağmen bunu gösterdi” dedi.

CHP_oguzCHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı açıklamalarını şöyle sürdürdü:

İSTANBUL’DA CHP’Lİ BELEDİYELER İYİ HİZMET VERİYOR

İstanbul’da Cumhuriyet Halk Partili belediyeler halka iyi hizmet veriyorlar. Bundan dolayı vatandaşın memnuniyeti oy olarak CHP’ye geri dönüyor.

ÜÇ MAHALLEYİ GECE YARISI ŞİŞLİ’DEN KOPARIP SARIYER’E BAĞLADILAR

Üç tane mahalleyi bir gece yarısı Şişli’den koparıp Sarıyer’e bağladılar.  Amaç CHP’ye Sarıyer’de seçimi kaybettirmekti. İlçe seçim kurulu da CHP’nin Sarıyer’de seçime girmemesi için elinden gelen çabayı gösterdi. Ama CHP hem seçime girdi hem de Sarıyer’de seçimi kazandı.

İSTANBUL’DA NEFES ALINABİLİNECEK İLÇELER CHP’Lİ

İstanbul’da nefes alınabilinecek ilçeler CHP’nin yönettiği ilçelerdir. Kültürün öne çıktığı ilçeler CHP’nin yönettiği ilçeler. Gördüğünüz gibi; bir yanda iftar çadırı, sokakta iftar yapan yurttaşlarımız, öbür tarafta; tiyatroya, sinemaya giden etkinliklerden faydalanan yurttaşlarımız var. CHP bu iki anlayışın iç içe yaşamasını sağlayan belediye başkanlarına sahiptir Cumhuriyet Halk Partisi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ