logo

Şampiyon Doğuş Spor Kupasını Aldı

Şampiyon Doğuş Spor Kupasını Aldı

Atasehir_dogus_spor-kupa26 Haziran Cumartesi günü oynanması gereken Doğuş Spor – Sultantepe maçı, rakip Sultantepe’nin maça çıkmaması nedeni ile Doğuş Spor’un 3 – 0 hükmen galip sayıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

16. ve son hafta maçını oynamak üzere Hekimbaşı sahasına giden Doğuş Spor rakibi Sultantepe ile Şampiyonluk maçını oynamak üzere sahaya çıktı. Maç saati gelmiş olduğu halde sahaya çıkmayan Sultantepe 3 – 0 hükmen mağlup sayıldı. 3 – 0’lık hükmen galibiyet sonucu ile 3 puan alarak şampiyonluğunu kesinleştiren Doğuş Spor U19 Futbol Takımı, şampiyonluk kupasını aldı.

Doğuş Spor bu sonuçla, U19 yaş grubu 2. Ligi 19. Grupta 16 maçta aldığı, 13 galibiyet 2 beraberlik ve 1 yenilgi ile 41 puanla şampiyon oldu.

dogus_spor-kupa (57)

U19 yaş grubu 2. Ligi 19. grupta verdikleri mücadeleyi şampiyonlukla tamamlayarak 1. Amatör Lige çıktıklarını söyleyen Doğuş Spor Kulüp Başkanı Tuncay Akça, hedeflerinin bu sezonu da 1. Ligde şampiyonlukla tamamlayarak Süper Amatör’e çıkmak olduğunu söyledi.

12 yeni bir yönetim olduklarını ve kulübü borçlu aldıklarını vurgulayan Doğuş Spor Başkanı Akça; yönetici arkadaşlarıyla verdikleri özverili mücadele ile altyapılarını kuvvetlendirmeleri sonucunda liglerinde; “U16; 3’cü, U17; 2’ci bitirdi. U19 futbol takımı liginde şampiyon oldu. U12, 14 ve 15 takımlarımız da sezonu ortalarda tamamladı. Altyapımız başarılarla geliyor. Bizim amacımız; çocuklarımızı uyuşturucu ve benzeri kötü alışkanlıklardan koruyarak sosyal aktivitelere yönlendirmek. Büyük takımlara yetenekli ve iyi ahlaklı futbolcular yetiştirmek. Bunu da göreve geldiğimiz 12 aylık kısa dönemde başardığımızı sanıyoruz. Hocalarımız, oyuncularız ve yönetim olarak kenetlendik, bu başarıyı sağladık” sözleri ile başarılarının yönetim oyuncular ve hocalarının uyumu ile geldiğini kaydetti.

dogus_spor-kupa (68)

 

Futbolda 6 kategoride mücadele ettiklerini söyleyen Doğuş Spor Kulüp Başkanı Tuncay Akça, oyuncularının lisans bedelini ödeyemedikleri için A kategorisinde mücadele edemediklerini söyledi.

Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin kendilerine bir bütçe ayırdığını, amatör spor ve sporcuları destekleme kapsamında kendilerine önemli katkıları olduğunu, ancak bu bütçe ve düzenledikleri gecenin geliri ile sadece 6 kategorinin finansını yapabildiklerini ifade etti.

U19 takımında 19 futbolcu ile sezona başladıklarını, kadroda yaptıklar eksilterek oluşturdukları 22 oyuncun yer aldığı kadro ile tamamladıklarını söyleyen Doğuş Spor Futbol Takımı Hocası Enver Çelikdemir; “41 puanla sezonu tamamlayarak şampiyon olduk. U19 yaş grubu 2. Ligi 19. Grupta 16 maçta aldığı, 13 galibiyet 2 beraberlik ve 1 yenilgi ile 41 puanla şampiyon oldu. En yakın rakibimiz olan Haydarpaşa aramızda bir puan fark var. Sezonda 59 gol attık 12 gol yedik. Güzel bir performans sergiledi oyuncularımız. Oyuncularımız çoğu öğrenci. Okullar kapanınca tatil moduna giriyorlar. Burada federasyonun eksikliğine kızmak gerekiyor. Takımı bir arada tutmak çok zor… Birçok takım sezonu tamamlayamadı. Oyuncuları bıraktı gitti. 4 takım maçlara çıkmadı. Ramazanın gelişi ve bayramdan önce ligi bitirme amacı ile sıkışan takvimde bir haftada üç maç oynandı” dedi.

Doğuş Spor Futbol Takımı yöneticileri, oyuncuları ve taraftarlarının yer aldığı konvoy Ataşehir sokarlında şampiyonluk turu atacak.

dogus_spor-kupa (1)dogus_spor-kupa (18)dogus_spor-kupa (24)dogus_spor-kupa (26)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ