logo

Sanat Eğitiminde Bir Yılın Emeğini İzlemeye Davetlisiniz

Sanat Eğitiminde Bir Yılın Emeğini İzlemeye Davetlisiniz

Ataşehir Belediyesi’nin “Sanat Eğitimini Mahallenize Getiriyoruz” projesi kapsamında çeşitli branşlarda eğitim alan çocuklar sizleri yıl sonu gösterilerine davet ediyor.

Ataşehir Belediyesi’nin “Sanat Eğitimini Mahallenize Getiriyoruz” projesi kapsamında yürütülen çalışmalarda çeşitli branşlarda eğitim alan çocuklar yılsonu gösterileriyle bir yılın sonunda emeklerini taçlandırmaya hazırlanıyor.

Bu kapsamda Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan projede öğrenciler yılsonu performanslarında; baleden halk oyunlarına, gitardan kemana, bağlamadan perküsyona kadar bir yıl boyunca aldıkları eğitimleri muhteşem gösterilerle 12 Mayıs-12 Haziran tarihleri arasında Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde sahneleyecek.

PROGRAM KİTAPÇIĞI İÇİN TIKLAYINIZ

Etkinliklerle dolu tam bir ay geçirecek olan Ataşehirli sanatseverler ilk olarak 12 Mayıs’ta MSKM Tiyatro Grubu’nun “Mazi Kalbimde Bir Kahkahadır” isimli oyunuyla bulaşacak.

Ardından Ataşehirli müzikseverler 13 Mayıs’ta Ataşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu tarafından hazırlanan Bahar Konseriyle müzik ziyafeti yaşayacak.

20 Mayıs’ta Bale, Halk Oyunları, Dans ve Zumba gösterileri, 26 Mayıs’ta ise Türk Halk Müziği Korosu Konseri yapılacak.

Etkinliklerin sergi bölümünde, 2010 yılından bu yana farklı konseptlerle düzenlenen ve bu yılki teması “Güz’den Bahar’a Yansımalar” olan “Ana Renkler” projesi sergilenecek. Ana Renkler resim sergisi, dört ayrı kültür merkezinde bulunan bütün öğrencilerin ve sanatseverlerin katılımıyla 25 Mayıs Cuma günü Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’nde açılacak.

Çocukların bir yıl boyunca yaptığı çalışmaların sergileneceği “Minik Ellerle Düşlere Yolculuk” sergisi ise 13 Mayıs’ta MSKM’de açılacak. Sergi 20 Mayıs 2018 tarihine kadar MSKM Sergi Salonu’nda ziyaretçilere açık olacak.

Ataşehir Belediyesi Anadolu Halk Müziği Korosu memleketin her yöresinden türkülerle zenginleştirdikleri repertuvarla müzikseverleri 2 Haziran’da MSKM’ye davet ediyor.

Ataşehir Belediyesi Gençlik Orkestrası ve Çocuk Korosu’nun yıl boyunca çalıştıkları eserleri seslendirecekleri yılsonu konseri ise 9 Haziran’da gerçekleştirilecek.

Bağlama, gitar, keman, piyano, perküsyon, ses eğitimi öğrencileri ise eğitim dönemi süresince öğrendikleri ritimleri özel konserle 16 Mayıs- 12 Haziran tarihleri arasında sahneleyecekler.

Etkinliklerin tiyatro kısmında 12 Mayıs’ta “Mazi Kalbimde Bir Kahkahadır”, 15 Mayıs’ta “Kadınlık Bizde Kalsın”, 19 Mayıs’ta “Devekuşu Kabare”, 22 Mayıs’ta “Yolcular”, 24 Mayıs’ta “Sus-Anlar” ve 5 Haziran’da ise “Aziz Nesin Vapuru” isimli oyunlar MSKM’de tiyatroseverlerle bir araya gelecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ