logo

SULÇANDER Sultanbeyli’deki Çankırılıları İftarda Buluşturdu

SULÇANDER Sultanbeyli’deki Çankırılıları İftarda Buluşturdu

Sultanbeyli Çankırılılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SULÇANDER) düzenlediği iftar programıyla Sultanbeyli’deki Çankırılıları İftar sofrasında buluşturdu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Sultanbeyli’de yaşayan Çankırılıların tanışıp kaynaşmaları, birlik ve beraberlikleri ile dayanışmalarını sağlamak amacı ile kurulan İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF)’na bağlı Sultanbeyli Çankırılılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SULÇANDER) Alyans Düğün Salonu’nda Çankırılıları bir araya getirdiği iftar düzenledi.

Ruhi Ayan başkanlığındaki ÇANDEF’e bağlı SULÇANDER tarafından Sultanbeyli’de düzenlenen iftar programına İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zekeriye Açıkgöz, ÇANDEF 1. Bölge Başkanı Arif Özdemir, ÇANDEF Genel Başkan Yardımcıları ve aynı zamanda; Ak Parti Ataşehir İlçe Başkan Yardımcısı Selami Kaplan, Çerkeş Dernekler Birliği Başkanı Erol Tepebaşı, Çankırı Ekonomi Kalkındırma Platformu (ÇEKAP) Başkanı Ersoy Kaşak ile Maltepe Çankırılılar Derneği Başkanı Zeynettin Aydın, Pendik Çankırılılar Derneği Başkanı Engin Yıldırım, STK ve dernek yöneticileri davetliler ile Sultanbeyli’de yaşayan Çankırlılar katıldı.

HABERİN FOTOLARI GELİYOR…

Yenisahra Merkez Camii imam hatibi Mehmet Ali Başol tarafından duanın yaptığı iftar programında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde okuyan misafir Afrikalı öğrenciler de Kuran-ı Kerim okudular.

“Evveli Rahmet, Ortası Mağfiret, Sonu Cehennem Ateşinden Kurtuluş” olan Ramazan ayında iftar sofrasında buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Sultanbeyli Çankırılılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SULÇANDER) Başkanı Ruhi Ayan; “Otadoğu halkının Ramazan ayında yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek; Suriye’de, Irak’ta, Mısır’da, Filistin’de, Yemen’de, Myanmar’da, Doğu Türkistan’da bu kardeşlerimiz aç, susuz hayat mücadelesi içerisinde kıvranıyorlar. Hiç olmazsa onlarla gönüllerimiz bir olur. Onlara dua edebiliriz” dedi.

2013 yılında kurulan Sultanbeyli Çankırılılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SULÇANDER)’nin çalışmaları ile ilgili bilgi veren Ayan, kısa zamanda 18 etkinlik gerçekleştirdiklerinin altını çizerek; “2. Olağan Kongremizi yaptık. Yeni yönetimimiz seçildi. Görevine devam ediyor” dedikten sonra, yönetimde görev alan, kuruluşunda ve etkinliklerde görev alan ve kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

Katılımcıların Ramazan-ı Şerifi’ini tebrik ederek konuşmasına başlayan İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz; “Ramazan ayı; birlik, beraberlik, dayanışmanın, kaynaşmanın, bir olmanın, beraber olmanın en güzel yaşandığı atmosferdir” dedi.

Zekeriya Açıkgöz, Sultanbeyli Çankırılılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SULÇANDER)’nin kuruluşunda emeğinin olduğunu hatırlattığı konuşmasında:

“Dernek Başkanı Ruhi Beye gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kurulduğu günden beri sizleri ve bizleri mahcup etmedi. İstanbul’da sayıları 132’yi bulan Çankırı adını taşıyan derneklerimiz içerisinde en saygın yerini aldı. Hizmeti geçenlere, katkı verenlere teşekkür ediyorum. Sivil toplum kuruluşları üyelerinin destekleri ile güç alan kuruluşlardır. Üyelerin dernek faaliyetlerine imkanları ölçüsünde destekleri çok önemlidir. Gücü olanlar maddi, olmayan da etkinlikler bedenen katılım göstererek destek vermeleri gerekir. Aksi takdirde tabela derneği olmaktan öteye geçemeyiz.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ