logo

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Kutlama Hazırlıkları Tamamlanıyor

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Kutlama Hazırlıkları Tamamlanıyor

1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü başta İstanbul Maltepe Miting alanı olmak üzere Türkiye genelinde çok sayıda şehir ve meydanda kutlanıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Maltepe’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün kutlanacağı miting alanında sendika ve sivil toplum kuruluşlarının hazırlıkları başladı.

DİSK, 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde başta İstanbul Maltepe Miting alanı olmak üzere 13 bölge, 24 şehir, 25 meydanda emek ve meslek örgütleriyle birlikte meydanlarda olacak.

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Diyarbakır ve Gaziantep’in aralarında olduğu 24 şehirde meydanlarda olacağı ve 1 Mayıs’ın kutlanacağını açıkladı.

İstanbul Maltepe’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün kutlanacağı miting alanına girişler polis ekipleri tarafından kapatıldı. Alanda sendika ve sivil toplum kuruluşlarının hazırlıkları başladı.

Miting alanının bulunduğu Maltepe Orhangazi Şehir Parkı’nın çevresi ve sahil yolunun bir kısmı kutlama öncesi polis ekipleri tarafından kapatıldı. Sahil yolunu kullanmak isteyen sürücüler, alternatif yollara yönlendiriliyor.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlamaları kapsamında Kazancı Yokuşu’nda anma ve Taksim’de çelenk sunmak isteyen gruplara izinsiz olduğu gerekçesiyle polis müdahalesi ve gözaltılar olduğu belirtiliyor.

MALTEPE’DE SAHİL YOLU KAPALI BAĞDAT VE D100 ALTERNATİF

Anadolu Yakasında 1 Mayıs kutlama alanı olarak belirlenen Maltepe’de ise Turgut Özal Bulvarı (Maltepe-Kartal Sahil Yolu), Küçükyalı Maltepe Evlendirme Dairesi önü ile Kartal Çanakkale Caddesi Kavşağı arasında kalan kısım ve bu caddeye çıkan tüm sokaklar trafiğe kapalı olacak. D-100 kara yolu ve Maltepe Bağdat Caddesi ise kapatılan yollara alternatif güzergah olarak kullanılabilecek.

BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPALI OLACAK

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü trafiğe kapalı olacak yollar, Sıraselviler Caddesi, Tak-ı Zafer Caddesi, Sadri Alışık Sokak – Atıf Yılmaz Caddesi, Balo Sokak – Turnacıbaşı Caddesi, Zambak Sokak, Meşelik Sokak, Yeni Çarşı Caddesi, Kumbaracı Yokuşu, Asmalı Mescit Caddesi, Meşrutiyet Caddesi, Hamalbaşı Caddesi, Kamer Hatun Caddesi, İlk Belediye Caddesi, Ensiz Sokak, İnönü Caddesi, Mete Caddesi.

ALTERNATİF YOLLAR

D-100 Karayolu, Maltepe Bağdat Caddesi, Refik Saydam Caddesi, Tarlabaşı Bulvarı, Meclis-i Mebusan Caddesi, Tersane Caddesi, Mebusan Yokuşu, Boğazkesen Caddesi, Defterdar Yokuşu, Kemeraltı Caddesi ise alternatif güzergah olarak kullanılabilecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ