logo

Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu Pazar Günü Koşuluyor

Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu Pazar Günü Koşuluyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul’un düzenlediği Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu, 28 Nisan Pazar günü koşulacak.

Dünyanın en iyi 11, Avrupa’nın da 4 “Gold Labelyarı maratonundan biri olan İstanbul Yarı Maratonu, 10K ve 21K kategorilerinde koşulacak.

72 farklı ülkeden katılımın olduğu maratonu, toplam 14 bin kişinin bitirmesi bekleniyor. Maratonda 59 elit atletse birincilik için yarışacak.

Türkiye’de kırılan ilk uluslararası atletizm rekoru unvanına sahip olan Türkiye İş Bankası İstanbul Yarı Maratonu, Tarihi Yarımada parkurunda “En Hızlı Yarı” sloganıyla koşulacak.

Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu, TRT Spor Yıldız ve Sports TV’den canlı yayınlanacak. Spor İstanbul YouTube kanalında da yarışı İngilizce anlatımla canlı izlemek mümkün olacak.

TÜRKİYE’DE BİR İLKE DAHA SAHNE OLACAK

2021 yılında kadınlarda Kenyalı Ruth Chepngetich’in 1:04:02’lik dereceyle kırdığı dünya rekoruyla uluslararası dikkatleri üzerine çeken Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu, ülkemizde 16 yaş ve üstü atletlerin koşacağı ilk 21K maratonu olarak da adını tarihe yazdıracak. Maratona, 16-18 yaş arası yaklaşık 2 bin koşucu katılacak.

TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU VE OLİMPİYAT’A KOTA

Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu aynı zamanda “Türkiye Yarı Maraton Şampiyonası”nı da içeriyor. Yarışta birinci olacak erkek ve kadın Türk atletler “2024 Türkiye Yarı Maraton Şampiyonu” unvanını alacak. Maratonda 5’i erkek 7 Türk elit atlet katılacak.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ