logo

14 Aralık ‘Paralel Yapı’ Operasyonunda 32 Gözaltı Kararı Var

14 Aralık ‘Paralel Yapı’ Operasyonunda 32 Gözaltı Kararı Var

polis&mezuniyetPolis tarafından paralel yapı iddialarına yönelik İstanbul merkezli 13 ilde eş zamanlı olarak operasyonlar başladı. Paralel yapı operasyonunda 32 gözaltı kararı iddiası var.

“Paralel yapı” iddialarına yönelik operasyonlarda sayısı 32 olduğu iddia edilen gözaltı kararlarına gerekçe olarak; “Türkiye Cumhuriyeti’nin yönetimini baskı ve cebir ile ele geçirmek için örgüt” iddiasının gösterildiği iddia ediliyor.

Baskı ve Yıldırma ile TC’yi Ele Geçirme

Basında yer alan iddialara göre; soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın şüpheliler hakkında, “Türkiye Cumhuriyeti devleti egemenliğini ele geçirmek amacıyla baskı, yıldırma ve tehdit yöntemlerini kullanıp, örgütsel yapı oluşturarak, bu yapılanma altında iftira, kişi hürriyetinden yoksun kılma ve belgede sahtecilik suçları” yönünden işlem yapacağı öğrenildi.

Gözaltı listesinde Ekrem Dumanlı, Hidayet Karaca gibi isimlerin de olduğu 32 kişinin adının olduğu iddia ediliyor.

İstanbul Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü ve eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder de ‘kumpas’ adı verilen operasyonda gözaltına alınan isimler arasında.

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca da avukatıyla emniyete gitti. Karaca, “Ne olduğunu öğrenmeye çalışacağız” dedi.

32 Gözaltı Kararı Var

İstanbul ve bazı illerde eş zamanlı olarak ‘paralel yapı’ iddialarına yönelik operasyon başladı. 32 isim hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi. Ekrem Dumanlı, Nuh Gönültaş, Mutlu Ekizoğlu, Hidayet Karaca gibi isimler hakkında da gözaltı kararı var.

Basın açıklaması yapan Zaman Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, ‘Düğüne gider gibi hazırlandık. Gözaltı kararı çıkarmışsınız, benim ismim de var. Lütfen bekliyorum, buyrun, çayımızı içelim, sonra hep beraber nereye gideceksek gidelim” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ