logo

İYİ Parti Kongresinde Yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu

İYİ Parti Kongresinde Yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu

Meral Akşener’in yeniden aday olmadığı kurultayda Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu arasında geçen seçim yarışını kazanan Müsavat Dervişoğlu oldu.

Recep Kenan / itvhaber.com

Genel Başkan Meral Akşener‘in aday olmadığı İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı bugün yapıldı.

İzleyici alınmadığı Kurultaya delegeler, milletvekilleri ve parti teşkilatı mensupları katıldı.

Meral Akşener’in yeniden aday olmadığı kurultayda seçim yarışı, Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu arasında geçti.

İYİ Parti Kongresi ikinci turda da sonuçlanmayan seçimde genel başkan belli olmadı.

İYİ Parti Kongresindeki seçim üçüncü tura kaldı. Üçüncü turda en fazla oyu alan Müsavat Dervişoğlu, Meral Akşener’in ardından İYİ Parti’nin ikinci genel başkanı oldu.

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU, “HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK”

İYİ Parti Yeni Genel Başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu, genel başkan sıfatıyla yaptığı ilk açıklamada “Bugün itibarıyla birbirimize sarılarak, yaralarımızı saracağız. Ondan sonra da iktidar yolculuğuna yine ağabeyim Koray Aydın ile, kardeşim Tolga Akalın ile, bu dava için alın teri döken sizlerle yolumuza devam edeceğiz. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.” dedi.

DEVRALDIĞIMIZ BAYRAĞI HEP BİRLİKTE İKTİDARA TAŞIYACAĞIZ!

Müsevat Dervişoğlu yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:
   Bugün, iyi ve cesurlar hareketinin siyasi ahlakı, feraseti ve demokrasi anlayışı için iftiharla anacağımız bir kongre gerçekleştirdik.
   5. Olağanüstü Kongremizde beni genel başkanlık görevine layık gören İYİ Parti ailemizin her bir ferdine minnettarım…
   Partimizin güçlü yarınları için kardeşlik ruhuyla kongre sürecini yürüttüğümüz dava arkadaşlarım; Sayın Koray Aydın’a ve Sayın Mehmet Tolga Akalın’a yürekten teşekkür ediyorum.
   Kurucu Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’den devraldığımız bayrağı hep birlikte iktidar yoluna taşıyacağız.  Sen iste talih değişsin!

MERAL AKŞENER TEBRİK ETTİ

Meral Akşener, Genel Başkan seçilen Dervişoğlu’nu sosyal medya hesabından tebrik etti: “5. Olağanüstü Kurultayımızda İYİ Parti Genel Başkanı olarak seçilen Sayın Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum.”

SEÇİM ÜÇÜNCÜ TURADA: YENİ GENEL BAŞKAN MÜSAVAT DERVİŞOĞLU

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı seçiminde birinci turda Koray Aydın 472, Müsavat Dervişoğlu 370, Tolga Akalın 327 ve Günay Kodaz 2 oy aldı. İkinci turda Müsavat Dervişoğlu 570, Koray Aydın 565 oy aldı.

Genel başkanlık seçiminde ilk iki turda hiçbir adayın salt çoğunluğa ulaşamaması nedeniyle oylama üçüncü tura kaldı.

İYİ Parti Kurultayı seçimi üçüncü turunda Müsavat Dervişoğlu, 611 oy alarak 548 oy alan rakibi Koray Aydın’ı geride bıraktı ve İYİ Parti’nin yeni genel başkanı oldu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ