logo

 19 MAYIS’IN EMANETÇİSİ GENÇLİK ATATÜRK’Ü ANDI

 19 MAYIS’IN EMANETÇİSİ GENÇLİK ATATÜRK’Ü ANDI

19 MAYIS Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Atatürk’ün Samsun’dan Anadolu’ya çıkarak mücadeleyi başlatışının 98’inci yıldönümünde Ataşehir’de törenlerle kutlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Atatürk’ün Samsun’dan Anadolu’ya ayak basarak bağımsızlık mücadelesinin kıvılcımını ateşlediği günün 98’inci yıldönümü 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamındaki ilk tören Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Seyfi Güneysu’nun çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona eren Çelenk Sunma Törenine; Ataşehir İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Seyfi Güneysu ile birlikte Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av.Mustafa Naim Yağcı, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Meclis Başkanı Sadi Özata, Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları İlhami Yılmaz, Hüseyin Hışman, Sadık Kayhan, Abdullah Der, Kalender Özdemir ve Gül Coşkun, CHP Meclis üyesi Ekrem Köse, CHP Kadın Kolları Başkanı Nihan Erol, ADD Başkanı Ulaş Kılıç, Vatan Partisi İlçe Başkanı Feyzullah Gümüş, Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Turan Dolu, STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamındaki programın ikinci bölümüne Ataşehir Rotary Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde devam edildi.

Ataşehir Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Seyfi Güneysu’nun ev sahipliğinde Rotary Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Garnizon Komutan Vekili Albay Mehmet Yeşilırmak, Ataşehir Belediye Başkan Vekili Sadık Kayhan’ın katıldığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Ataşehir İlçe kutlama programına Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Savcı Vekili Cengiz Cem Karakaş ile birlikte; Ataşehir Belediye Başkan Vekili Sadık Kayhan, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av.Mustafa Naim Yağcı, Ataşehir Belediye Meclis Başkanı Sadi Özata, Ataşehir İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Kaan, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törene Rotary Çok Programlı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Adem Sağır’ın açılış konuşması ile devam edildi.

ATATÜRK’ÜN YAKTIĞI BAĞIMSIZLIK MEŞALESİNİN 98.YILDÖNÜMÜ

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı bağımsızlık meşalesinin Anadolu da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının, milletimizin bağımsızlık yolunda gösterdiği kararlı ve inançlı duruşun 98.Yıldönümünü bir kez daha idrak etmek ve bu anlamlı günü kutlamak üzere toplanmış bulunuyoruz.”diyerek konuşmasına başlayan ROTARY ÇPAL Müdürü Adem Sağır, “19 Mayıs, girdiği dünya savaşından yenilerek hasta adam, artık bitti denilen bir milletin; maneviyatı, onuru ve asaleti ile Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının kararlı bir ifadesi olmuştur.”şeklinde devam etti.

19 MAYIS GENÇLİK, GENÇLİK İSE GELECEK DEMEK

19 Mayıs’ın gençlik demek, gençliğin ise gelecek demek olduğunu kaydeden Adem Sağır, kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletini gençliğe emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğin teminatı olarak gençleri gördüğünün altını çizdiği konuşmasında; “100 binlerce şehit verilerek, büyük özveri ve yokluklar üzerine kurulan Türkiye Cumhuriyeti devleti ülkenin teminatı olarak gördüğü genlere emanet edilmiştir. Siz Türk gençleri Türk istiklal ve Cumhuriyetinin yılmaz bekçileri, bugünün sahibi, yarının emanetçilerisiniz. Emanetin yükü çok ağırdır. Bu topraklarda hain emelleri olan güçler boş durmayacaklar. Bağımsızlığımıza ve yarınlarımıza daha büyük umutlarla bakabilmemizin yolu siz gençlerin; tıpkı 19 Mayıs, tıpkı 18 Mart, tıpkı 30 Ağustos’taki ruh ve inançla hareket etmenize bağlı olacaktır. Bilgiye ulaşmak bu kadar kolayken her zaman öğrenmeye ve okumaya aç, doğru ve adil olanı bulmakta ısrarcı olacaksınız. Ülkeniz için dünya ile yarışmaya özen göstereceksiniz.” ifadelerine yer verdi.

19 MAYIS 1919 VARLIK MÜCADELEMİZİN BAŞLANGICI

19 Mayıs 1919’un tarihi varlık mücadelemizin başlangıcı ve Türk tarihindeki kötü gidişin bir dönüm noktası olduğunu kaydederek konuşmasına başlayan Ataşehir İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Seyfi Güneysu, 19 Mayıs’ın milletimizin bağımsızlık yolunda vermiş olduğu mücadeledeki önemine işaret ederek; “Türk milleti tarih boyu büyük devletler kurmuş, iz bırakan medeniyetler oluşturmuş, büyük zeferler ve kahramanlıklar göstermiştir. Buhranlı dönemler de geçirmiş, bu dönemlerde büyü bedeller ödeyerek tarihteki yerini almıştır. Bu tarih, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkış tarihi olmakla beraber, Kurtuluş Savaşı için atılmış en büyük adım olma özelliğine sahiptir. Milli Mücadele yıllarının destansı başarılarının kaynağını oluşturan 19 Mayıs, aziz milletimizin bağımsızlık yolunda vermiş olduğu mücadele için son derece önemli bir gündür. 98 sene evvel yapılan bu hamle ile hasta sanılan bu devlet yeniden hayat bulmuş, düşmanlarına haddini bildirmiştir.”dedi.

BU GÜNLERE KOLAY GELİNMEDİ

Atatürk’ün İstiklal mücadelesinin kazanılmasından sonra 19 Mayıs’ı Türk gençliğine emanet ettiğini ve bayram olarak kutlanmasını sağladığını ifade eden Seyfi Güneysu, bu günlere kolay gelinmediğinin, dedelerimiz ve nenelerimizin ölüm kalım mücadelesi verdiğinin altını çizdiği konuşmasına,“Bu tarih Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkış tarihi olmakla beraber, Kurtuluş Savaşı için atılmış en büyük adım olma özelliğine sahiptir. Milli Mücadele yıllarının destansı başarılarının kaynağını oluşturan 19 Mayıs, aziz milletimizin bağımsızlık yolunda vermiş olduğu mücadele için son derece önemli bir gündür.”şeklinde devam etti.

Protokol konuşmalarından sonra Ataşehir Rotary Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu, Kick Boks, Bayrak, Taekwando ve Zeybek gösterilerinde öğrenciler yeteneklerini sergilediler.

Öğretmen Zuhal Yıldırım Gök yönetiminde öğrenci korosunun seslendirdiği türkülerin ardından 19 Mayıs Şehit Akın Sertçelik Gençlik Koşusu’nda derece alanlara protokol tarafından ödüllerinin verilmesi ile tören sona erdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ