logo

Yılının Son Toplantısını Yapan Meclis 2021 Çalışmasını Tamamladı

Yılının Son Toplantısını Yapan Meclis 2021 Çalışmasını Tamamladı

Ataşehir Belediye Meclisi, Aralık ayı 2. ve 2021 yılının son toplantısını, gündemdeki maddeleri karar bağlayarak ve yeni yıl kutlama mesajlarını ileterek tamamladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Meclis 1.Başkan Vekili Kudret Arslan başkanlığında toplanan Ataşehir Belediye Meclisi, Aralık 2. Birleşimi ve 2021 yılının son toplantısında gündemdeki maddeleri görüştü. Grup sözcüleri ve Başkan Battal İlgezdi “Yeni Yıl Kutlama Mesajları“nı iletti.

11 maddelik gündemle toplanan Ataşehir Belediye Meclisi Gündemindeki maddelerden; 1,3,4,5,7’inci maddeler oybirliğiyle, 2-6-8-9-10 ve 11’inci maddeler ise AK Parti grubu ile MHP Meclis Üyesi Hakan Arıkaya’nın muhalefetiyle ve oyçokluğuyla komisyonlardan geldiği şekliyle kabul ederek onaylandı.

Gündemin 8.maddesindeki ödenek aktarması ile ilgili grubu adına söz alan AK Parti Meclis Üyesi Fatih Kayacı, komisyondaki tartışmalara konu eleştirilerini Meclis’te de aktardı.

AK PARTİLİ ÜYE FATİH KAYACI’DAN BÜTÇE AKTARMAYA ELEŞTİRİ

3 müdürlüğe ödenek aktarması ve personel giderleri ile ilgili eleştirilerini dile getiren AK Partili Üye Fatih Kayacı, “26 Milyon 565 bin Lira tutarında bir parayı diğer müdürlüklere aktarıyorlar. Burada detaylara baktığımızda Temizlik İşleri, Sağlık İşleri ve Kadın Aile Hizmet Müdürlüğü’nden bu paraları alınıp bu paraları alınıp her zamanki gibi kanayan yaramız olan TL cinsinden iç borç ve Kredi faizlerine aktarmaktan bahsetmişler.  İşletme İştirakler müdürlüğüne aktarılıyor. Artık bu personel giderlerini kontrol altına aldığını burada gördüğünüz gibi Ataşehir halkının faydalandığı hizmet alacağı müdürlüklerde ki paraları bugün burada işçilik maliyetlerine heba ediyorsunuz.” Dedi.

ATAŞEHİRLİLERİN HANGİ FAYDALI MENFAATİNE, NE YAPACAKSIN?

Aynı eleştirileri bütçe konuşmasında da dile getirdiğinin altını çizen Fatih Kayacı, “Faizi bütçede 12,5 milyon lira olarak belirtiyorlar. Şu an faize üç buçuk milyon lira aktarma yapıyorlar. Özetle şunu söylüyorum; 26 buçuk milyon lira bütçe aktarmaları diye diğer belediyelerde de olabilir ama aktardığı bütçeler nerelerden? Ataşehirlilerin hangi faydalı menfaatine, ne yapacaksın? Bunlardan hiçbirisi yok.” Diye konuştu.

2021 YILI  EKONOMİK AÇIDAN ÇOK ÖNEMLİ BİR YIL

Müdürlüklere bütçe aktarımı eleştirilerine yanıt veren CHP Grup Başkanvekili  İlhami Yılmaz, eleştirileri yaparken ekonomik koşulların da dikkate alınması gerektiğinin altını çizerek, “2021 yılını  ekonomik açıdan çok önemli bir yıl olarak değerlendirmemiz lazım. Enflasyon oranında baktığınız zaman, enflasyon TÜİK’in açıklamış olduğu rakamlar Aralık ayında %3-4 toplamda %21. Ama normalde piyasa ekonomisine baktığımız zaman açıklanan enflasyon oranının %50’nin üzerinde.  Bu bütçe hakikaten çok reel anlamda yapılan bir bütçe. Bütçeye baktığımız zaman aktarmaların olağan yani yıl sonu olmuş olması nedeniyle birtakım müdürlükler arasında yapılan işlerden dolayı diğer müdürlüklere aktarma yapılmış. Bunda bir beis ve eleştirilecek bir konuda yok. Aslında normalde yapılan iş ve işlemler. Hakikaten ekonomik yapıya, makro ölçülerdeki yapılara da bakacak olursanız çok doğal yapılması gereken iş ve işlemlerdir.” dedi.

 “FATİH KAYACI MUHALEFET GEREKÇELERİNİ DİLE GETİRDİ”

İlhami Yılmaz’ın yanıtı üzerine söz alan ve gerçekleri söylemediğinin ifade eden AK Parti Grup Başkanvekili Av.M. Naim Yağcı, Fatih Kayacı’nın muhalefet gerekçelerini dile getirdiğinin altını çizerek, “Siz daha baştan buradaki ödenekleri buralara aktarılacağını biliyordunuz. Enflasyon sadece faiz giderlerinde olmadı. Siz bu ödenekleri 11 ay ne olur olmaz diye sakladınız mı? Tekrar tekrar üzerine basarak söylüyorum. Siz yatırımı indirmiş olduğunuz kalemleri o bütçelere de o kalemlerde kullanmaya niyetiniz zaten yoktu.” Diye konuştu.

SÖZCÜLER GURUPLARI ADINA YENİ YIL MESAJLARINI İLETTİ

YAĞCI,  “ATAŞEHİR İÇİN HAYIRLI OLSUN İNŞALLAH”

“2021 yılını geride bırakmış olduğumuz bugün son toplantımızı yaptık. Burada yaptığımız eleştiriler, tartışmalar katkı sunma amaçlıydı.” Diyerek yapıcı eleştirilerle belediye yönetimine katkı verdiklerini vurgulayan AK Parti Grup Başkanvekili Av.M. Naim Yağcı,  “Ataşehir için hayırlı olsun inşallah. Umuyorum 2022 yılında yapacağımız toplantılar, alacağımız kararlar gelecek adına çok daha umut verici olur. Yeni yılın Ataşehir için hepimiz için hayırlı temennilerimle bütün arkadaşlara gönülden teşekkür ediyorum.” Dedi.

ATAŞEHİR HALKININ YENİ YILINI KUTLUYOR SAYGILAR VE SEVGİLER SUNUYORUM

2021 yılında gerek ekonomik gerekse pandemi alanında yaşanan olumsuzluklara dikkat çeken CHP Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz,  grubu adına dile getirdiği yeni yıl mesajında, “2021 yılında gerek ekonomi adına gerekse pandemi adına hakikaten çok olumsuz süreçler yaşadık. İnşallah 2022 yılında olumlu bir süreç yaşarız diye düşünüyorum. Ben de tüm arkadaşlarımın ve Ataşehir halkının yeni yılını kutluyor herkese saygılar ve sevgiler sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

KUDRET ARSLAN, “2022 YILINDA DA HAYIRLI HİZMETLER YAPMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

 Toplantıda yeni yıl mesajını ileten Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Kudret Arslan, “Tüm Meclis Üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yeni yılınızı şimdiden kutluyorum. Tabi, meclisimiz de tartışmalar olacaktır. Birbirimize karşı saygı ve edebi kaybetmedikten sonra burada saygı ve sevgi ile çalışmalarımızı sürdürmeye çalıştık. Aynı şekilde 2022 yılında da hayırlı hizmetler yapmak için çalışacağız.” Dedi.

YENİ YILI KUTLAYAN BAŞKAN İLGEZDİ: YENİ DÖNEM TOPLANTILILARI MECLİS SALONUNDA

Ataşehir Belediye Meclisi oturumunun sonunda yeni dönem toplantılılarının Meclis Salonunda yapılması önerisini olumlu bulan, gereğinin yapılması talimatını veren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi,  “Ataşehirlilere, Meclis Üyesi arkadaşlarıma ve belediyede çalışan arkadaşlarıma iyi günler, sağlıklı ve huzurlu bir yıl diliyorum” ifadeleri ile Ataşehirlilerin ve mesai arkadaşlarının yeni yılını kutladı.

Oturumu yöneten Ataşehir Belediye Meclisi 1.Başkan Vekili Kudret Arslan, gündemde görüşülecek madde kalmadığı gerekçesi ile ve 03 Ocak 2022 Pazartesi günü Saat 15,00’de toplanmak üzere oturumu kapattı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ