logo

2023 Yılı İlk Meclis Toplantısında İmamoğlu Gündemde

2023 Yılı İlk Meclis Toplantısında İmamoğlu Gündemde

Ataşehir Belediye Meclisi yeni yılın ilk toplantısı 02 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 15:00’te Ataşehir Belediye Başkanlığı Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi 2023 yılı Ocak ayı toplantılarının ilk birleşimi Meclis 1. Başkanvekili Kudret Arslan başkanlığındaki toplantıyla gerçekleştirildi.

Toplantının açılışını yapan Meclis 1. Başkanvekili Kudret Arslan, babasını kaybeden Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez ile yine babasını kaybeden önceki dönem meclis üyelerinden Ezgi Kalender’e baş sağlığı dileyerek taziyelerini iletti.

Toplantıda gündemde yer alan Denetim Kurulu üyeliklerine seçim yapıldı. Yapılan gizli oylamada CHP grubundan İlhami Yılmaz ve Sevgi Uluğ 16 oy, Ak Parti grubundan Fatih Kayacı 12 oyla yenilenen Disiplin Kurulu üyeliklerine seçildi.

Gündem öncesi grupları adına söz alan CHP Sözcüsü İlhami Yılmaz, Ak Parti sözcüsü Mustafa Naim Yağcı ve İYİ Partili Oğuz Sarul, yeni yıl kutlama mesajı ile Ocak ayındaki özel günler ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

MAĞDURİYET DAVASI DEĞİL, HAYSİYET DAVASIDIR

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili hukuksuz olduğunu iddia ettiği yargı kararları ile soruşturmalara dikkat çeken CHP grup Başkanvekili İlhami Yılmaz, İmamoğlu ile ilgili yürütülen “Gayrı hukuki, gayrı ahlaki ve anti demokratik” olarak nitelediği görevden almaya yönelik hukuksuzluklarla mücadeleye devam edileceğine işaret ederek; “Bu dava Hukuk Davası Değil, Siyasi Davadır. Kişisel bir dava değil, ulusal bir davadır. Mağduriyet davası değil, haysiyet davasıdır. Kimse bizden susmamızı beklemesin. Kimse bu milletin teslim olmasını beklemesin. Öyle kolay kolay hakkımızı yedirmeyeceğiz. Kolay kolay mücadeleden vaz geçmeyeceğiz.” dedi.

Basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü de kutlayan İlhami Yılmaz, “Sarıkamış Şehitleri”ni rahmet ve minnetle yad ederek; Ocak ayında katledilen demokrasi şehitleri Uğur Mumcu ve hukukçu, yazar Muammer Aksoy’ rahmetle andı.

CUMHURİYETİN 2. YÜZYILI “TÜRKİYE YÜZYILI” OLACAK

2023 yılı ilk meclisinin Ataşehir’e hayırlı olmasını dileyen Ak Parti Grubu adına söz alan Mustafa Naim Yağcı, pandemi süreci ve sonrası etkisiyle yaşanan ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek, umutla girilen 2023 yılında umutlu olduğunu ifade ederek, Cumhuriyetin 2. Yüzyılının “Türkiye Yüzyılı” olacağını kaydetti.

ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI SİNAN ATEŞ’E RAHMET

MHP İstanbul İl Yönetimine seçilen Ataşehir Belediye Meclisi MHP’li üyesi Hakan Arıkaya’yı kutlayan Yağcı, katledilen Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’e rahmet ailesine ve Ülkücü camiaya baş sağlığı diledi.

Gündem dışı konuşmalar tamamlandıktan sonra gündeme geçilerek, maddelerin görüşmesi başladı.  Gündemin ilk maddesindeki Denetim Komisyonuna Üye Seçimi yapıldı. Denetim Komisyonu üyeliklerine CHP’den 1, Ak Parti’den 1 üye seçildi.

Gündemdeki maddelerden; 2, 3, 6, 7 ve 8. Maddeler teklif maddeleri olarak oylandı ve oy birliğiyle kabul edildi. Gündemde yer alan; 4, 5, 9, 10, 11 ve 12. maddeler ise ilgili oylanarak, komisyonlara sevk edildi.

Oturum başkanı Kudret Arslan, gündemdeki maddelerin görüşmesinin tamamlanması üzerine bir sonraki birleşimde toplanmak üzere birleşimi kapattı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ