logo

2023 Yılında Uygulanacak Asgari Ücret Ne Olacak?

2023 Yılında Uygulanacak Asgari Ücret Ne Olacak?

2023 yılında uygulanacak Asgari ücret ne kadar olacak? 2023 yılında Asgari ücret kaç TL zamlanacak? Yeni asgari ücret zammı açıklaması için bekleyiş sürüyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kamuoyunda oluşan beklentiler doğrultusunda teknik veriler ışığında 2023’te uygulanacak asgari ücrete ilişkin öngörü ve tahminlerin yer aldığı açıklamalar ve kulis bilgileri gündemdeki yerini koruyor.

2023 yılında uygulanacak Asgari ücret ne kadar olacak? 2023 yılında Asgari ücret kaç TL zamlanacak? Yeni asgari ücret zammı açıklaması için bekleyiş sürüyor. Açıklanacak asgari ücret alım gücünü artıracak mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işçiler, işverenler ve kamuoyunun 2023’te uygulanacak asgari ücrete ilişkin beklentilerini tespit etmek üzere araştırma başlattı.

Seçim yılı olan 2023 yılında asgari ücret uygulamasında 8 binlerden başlayan tahminlerde, 10 bin ve 11 bin rakamları da konuşuluyor. Ancak yüksek rakamlarla açıklanacak yeni asgari ücretin işvereni olumsuz etkileyebileceğine ve kayıtsız çalışmayı artırabileceğine de dikkat çekiliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 2023’te geçerli olacak yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında, Türkiye genelindeki küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeleri de kapsayacak araştırmada, asgari ücret beklentileri tespit edilecek.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanmadan önce tamamlanacak anketin sonuçlarının, komisyon toplantısında kamuoyuyla paylaşılması planlanıyor.

ASGARİ ÜCRET YÜZDE 50 ARTIŞLA 8.250 TL OLARAK AÇIKLANMASI BEKLENİYOR

Uzmanların enflasyon ve diğer verileri dikkate alarak yaptıkları açıklamalara göre 2023 yılı asgari ücret uygulamasında % 50 artış gerçekleşmesi ile 8.250 olarak açıklanması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRETE YAKLAŞMA ÇALIŞMA HAYATINDA DİSİPLİNİ BOZAR

Asgari ücrete yapılan yüzde 50 artışın diğer çalışanlara da yansıtılması gerektiğini ifade eden uzmanlar, daha önce işe başlamış kişilerin ücretleri ile mesleğe yeni giren kişinin ücreti yakınlaşırsa çalışma hayatında disiplini bozulacağına dikkat çekerek; tüm çalışanlara aynı oranda artış yapılması gerektiğinin altını çiziyor.

“ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU” BELİRLİYOR

Yeni asgari ücret Aralık ayında toplanan “Asgari Ücret Tespit Komisyonu” tarafından belirleniyor. 7 milyon kişiyi doğrudan dolaylı olarak tüm vatandaşları ilgilendiren asgari ücret zammı enflasyon rakamlarına göre şekil alacak. Yeni asgari için dikkatler, Aralık ayında toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yaptığı açıklamaya yöneldi. 

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ