logo

4 Eski Bakana TBMM’de Yüce Divan Oylaması

4 Eski Bakana TBMM’de Yüce Divan Oylaması

4_bakan_yuce _ divan_tbmm_oylama4 eski bakan Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar’ın yolsuzluk ve rüşvet iddialarını içeren komisyon raporu TBMM’de oylanıyor.

 Recep Kenan/itvhaber.com

4 eski bakan Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar’ın için yolsuzluk ve rüşvet iddiaların içeren komisyon raporu TBMM’de Saat 15.00’da oylanarak Yüce Divan sevki ile ilgili Meclis kararı belirlenecek.

4 eski bakan için bugün Meclis’te saat 15.00’da Yüce Divan oylaması yapılacak.

Adı yolsuzluk ve rüşvet iddialarında geçen 4 eski bakan Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar için TBMM’de karar günü.

TBMM’de bugün saat 15.00’da 4 eski bakan için Yüce Divan oylaması yapılacak. Oylamanın 8 saat sürmesi bekleniyor.

Saatiyle gündeme oturan Zafer Çağlayan , Muammer Güler , Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar için yapılacak oylamalar gizli oturumla gerçekleşecek. Oylama her bakan için ayrı ayrı yapılacak.

Meclis Genel Kurulu’nda haklarında yolsuzluk ve rüşvet iddiası bulunan 4 eski bakan hakkında oylama yapılacak.

YÜCE DİVAN İÇİN KAÇ OY GEREKİYOR?

Gizli oylamada, üzerinde herhangi bir işaret bulunmayan farklı renklerdeki yuvarlak oy pusulaları kullanılacak. Beyaz renkli pusula olumlu, yeşil renkli pusula çekimser, kırmızı renkli pusulu olumsuz oy anlamına geliyor.

Bu oy pusulaları kabinlerdeki kutulara atılacak. Bakanların Yüce Divan’a sevki yönünde karar için 276 oyun “beyaz” olması gerekiyor.

BAKANLAR HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR?

-Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan: Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na Muhalefet, Türk Ceza Kanunu (Tck) 204-Resmi belgede sahtecilik, Tck 252-Rüşvet

– Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler: TCK-204 Resmi belgede sahtecilik, TCK-255 Nüfuz ticareti, TCK-252 Rüşvet, TCK-285 Gizliliğin ihlali.

– Eski Ab Bakanı Egemen Bağış: TCK-255 Nüfuz ticareti, Tck 252-Rüşvet.

– Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar: TCK-255 Nüfuz ticareti, TCK-251 Görevi kötüye kullanma, Tck 252-Rüşvet.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ