logo

4.Olağan Kongresini Yapan AYEDER Yeni Yönetimi Belirlendi

4.Olağan Kongresini Yapan AYEDER Yeni Yönetimi Belirlendi

Ataşehir Erdal Eren Sivil Toplum Merkezi’nde 4.Olağan Genel Kurulunu gerçekleştiren AYEDER (Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği) yeni yönetim kurulunu seçti.

Recep Kenan/itvhaber.com

AYEDER 4. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Başkan Gürsel Sarımaden, amaçlarının Erzincan ve Erzincanlılara hizmet olduğunun altını çizerek başarı ile gerçekleştirdikleri Geleneksel Erzincanlılar şöleni sonrası kendilerine karşı yıpratma çalışması yapıldığını, bazı Dernek ve Federasyon yöneticilerinin sessiz kalarak AYEDER’İ yalnız bıraktıklarını iddia etti.

AYEDER 4. OLAĞAN KONGRESİ ATAŞEHİR EESTM’DE YAPILDI

Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER) 16 Aralık 2018 Pazar günü Erdal Eren Sivil Toplum Merkezinde yapılan 4. Olağan Genel Kurulda yapılan seçimle yeni yönetim ve denetim kurulları üyelerinin asil ve yedek üyelerini seçti.

KARIMIZDAN SONRA İSTANBUL ERZİNCANLILAR DERNEĞİ ADININ TESCİLİ ALINMIŞ

2009 yılında Ataşehir Erzincanlılar Derneği adıyla kurulan 2011 yılında AYEDER Anadolu Yakası Erzincanlılar Derneği olarak değiştirilen 20 Aralık 2015 tarihindeki Genel Kurul öncesi yaptılan araştırma ve öneriler doğrultusunda adının İstanbul Erzincanlılar Derneği olarak değiştirilmesini oy birliği ile karara bağladıklarını ifade eden AYEDER Başkanı Gürsel Sarımaden, Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER) 4. Olağan Genel Kurulu açılışında yaptığı konuşmada, “İstanbul Erzincanlılar Derneği adının 22 Aralık’ta, yani bizim genel kurulumuzdan iki gün sonra, aynı köyden ve aynı zamanda bizim dernek üyelerimiz den üç dört kişi kasıtlı olarak ismi tescil ettirmişler. Bunun üzerine İlgili Devlet Kurumu, isim değişikliği hakkında tek gündemli Genel Kurul yapmamızı istedi. 7 Mart 2016 da, yaptığımız Olağanüstü Genel Kurul Kararı ile Derneğimizin adını, AYEDER (Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği) olarak tescil ettirdik.” İfadelerine yer verdi.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATARAK, İSMİN GERİ ALINABİLİRDİ

Olağanüstü Genel Kurul çalışmalarını yaparken, dernek adının tescil ettirerek, çalan art niyetli dernek üyelerini hukuki olarak bir süreç başlatarak, ismin geri alınabileceğinin altını çizen, Gürsel Sarımaden Erzincanlılar arasında böyle bir davranışın doğru olmadığına inandıkları için böyle bir yola tevessül etmediklerini vurgulayarak, “Derneğimiz yıllardır birlik ve beraberlik konusunda Erzincan ilçelerinde dernekler ve federasyonların kurulmasında; öncülük yapmış ve başarılıda olmuştur. Bu birlik ve beraberliğin temsilcisi olarak, her yıl Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlemiş olduğu Geleneksel Erzincanlılar Şöleni ile İstanbul da yaşayan binlerce Erzincanlıyı Türkiye’nin en kıymetli sanatçıları ile buluşturarak, hasret gidermiştir.” Dedi.

KİMDEN KORKTUKLARI İÇİN SUSARAK, AYEDER’İ YALNIZ BIRAKTILAR?

Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenledikleri “Geleneksel Erzincanlılar Şöleni”  sonrasında sosyal medya üzerinden gölge düşürüldüğüne işaret eden Gürsel Sarımaden, “Bazı Siyasiler ve bürokratlar, sosyal medya üzerinde, bize söz hakkı vermediler diye, yalan yanlış beyanlarda bulundular. Bizi ötekileştirdiler. Taraflı davranıldı gibi aslı olmayan yayınlar yaparak kamuoyu oluşturmak istediler. Bu zatlar kendi çirkin niyet ve davranışlarını bize de yakıştırmak istediler. Kendileri gibi düşünen ve yaşayan kişilerden başka hiç kimse ile ilgilenmeyenler, bizi de kendi çukurlarına çekmeye çalıştılar. Değerli hemşerilerimiz ve dernek üyelerimiz bizim bu yaptığımız programın doğruluğunu sonuna kadar savunurken, ne yazık ki bazı Dernek ve Federasyon yöneticisi arkadaşlarımız sessizliğini sonuna kadar korudular. Bu suskunluk da doğrusu beni çok üzdü. Kime karşı ve kimden korktukları için susarak, AYEDER’İ yalnız bıraktılar?” diye sordu.

AMACIMIZ ERZİNCAN VE ERZİNCANLILARA HİZMETTİR

Yapılan tüm çalışmaların Erzincan ve Erzincanlılar için, tek dertlerinin birlik, beraberlik içerisinde Erzincanlıların birliğini büyütmek olduğunun altını çizen AYEDER Başkanı Gürsel Sarımaden, konuşmasını “Amacımız Erzincan ve Erzincanlılara hizmettir. Bu hizmeti yaparken de kimsenin inancına, rengine, cinsiyetine ve siyasi düşüncesine bakmayız. Tek baktığımız şey insan olması ve Erzincan kimliğini taşımasıdır. Biz artık Erzincanlılar olarak yaşadığımız her yerde, bize düşeni almak istiyoruz. Bunu almak içinde birlikte hareket etmeliyiz. Onu içindir ki İçimizde Siyasetle uğraşan ve belirli görevleri yapmış şahsiyetlerin bilgi ve deneyimlerinden, İş dünyasında ki değerli İş adamlarımızdan, Bürokrasi içinde ki hemşehrilerimiz den oluşan bir Danışma Kurulu oluşturduk. Yapacağımız her türlü çalışma ve faaliyetler hakkında bilgilerine başvurulacaktır. Değerli öneri ve tavsiyeleri ile daha başarılı işler yapılacağına inanıyorum.” İfadeleri ile tamamladı.

Açılış konuşmasının tamamlanması sonrasında Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile birlikte Genel Kurul gündemine geçilerek Orhan Şahbaz başkanlığında, üyeler Mahmut Kumbar, Ercan Boy Murat Akoğlu’dan oluşan Divan kurulu seçildi.

Genel Kurulda faaliyet raporunu Yeliz Yılmaz, Denetleme raporunu Yalçın Saraçoğlu,  çalışma raporu, gelir gider tablosu ve tahmini bütçeyi Öznur Talay’ın okudu. Okunan raporlar genel kurulun oyuna sunularak oybirliği kabul edilip ile ibra edildi.

Yapılması istenen tüzük tadilatı kabul edilerek, Yönetim ve Denetim Kurulu Görev süresi 3 yıldan 2 yıla düşürülmesi genel kurulda onaylandı.

Dilek ve temennilerden sonra yapılan seçim sonunda iki yıllığına görev yapacak yönetim ve denetim üyelerinin asil ve yedek üyelerinin yer aldığı yeni yönetim kurulu belirlendi.

 Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER) 4. Olağan Genel Kurulu’nda yalpan seçimde yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

YÖNETİM KURULU (Asil Üyeler):

Gürsel Sarımaden, Nesimi Beyazsaç, Öznur Talay, Kenan Oral, Nuriye Sarıboğa, Aziz Kondur,

Erdal Nas, Ergün Eşiyok, Metin Uludağ, Önel Yavuz, Şükrü Oğuzalp, Yeliz Yılmaz,

Gürbüz Erdoğan, İsmail Şahin, Diren Akar

YÖNETİM KURULU (Yedek Üyeler):

Özgen Çil, Uğur Güzel, Onur Sarımaden, Erkan Doğan, Mehmet Tayanç, Yalçın Saraçoğlu,

Kaan Aslan, Hüseyin Dolaş, Fuat Sevim, Erdinç Eren, Erdal Yıldırım, Evrim Özdemir,

Özkan Alıntaş, Neşe Korkmaz, Yaşar Sarak

DENETİM KURULU (Asil Üyeler)

Haydar SARAÇOĞLU, Barış SOLUM Ve Nehir ŞAHİN

DENETİM KURULU (Yedek Üyeler)

Aşur Şanlı, Bektaş Gültekin, Hüseyin Deliklitaş

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ