logo

28 Mart 2020

40 Büyük Kent Belediye Başkanı Online Covid Salgını İçin Buluştu

40 Büyük Kent Belediye Başkanı Online Covid Salgını İçin Buluştu

Dönem Başkanı Eric Garcetti yönettiği Büyük Kentler İklim Liderlik Grubu (C40) on line konferansına katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, farklı şehirlerden uygulama dinlediklerini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

C40 Büyük Kentler İklim Liderlik Grubu online konferansına katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, toplantı ile ilgili, “Bugün dünyanın en büyük şehirlerini yöneten 40 belediye başkanı ile pandemik salgın ile ilgili online bir toplantı yaptık, şehirlerimizde alınan önlemleri konuştuk. Özet olarak; cesur kararlar almaktan çekinen her ülke ağır bedeller ödüyor. Biz de bu konuda radikal olmalıyız.” açıklamasını yaptı.

FARKLI ŞEHİRLERİN FARKI UYGULAMALARINI DİNLEDİK

C40 Dönem başkanı da olan Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti tarafından yönetilen  Büyük Kentler İklim Liderlik Grubu (C40) konferansına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bu konuda, C40 diye tanımlanan, Büyük Kentler İklim Liderlik Grubu ile telekonferansımız oldu. Burada, farklı şehirlerin farkı uygulamalarını dinledik. Örneğin, Milano çok çarpıcı ve üzüntü verici sayılar paylaştı ve insanların tümüyle eve çekildiğinden bahsetti. Bunun daha önce olması gerektiğinden bahsetti. Aynı şeyden Madrid Belediye Başkanı da bahsetti. Ve gerçekten uyararak bunu söyledi, “Bir gün önce bile bunu yapmanız, izole olmanız büyük kayıpları engelleyecektir” diye. Bizden daha önde. Daha önde derken şu anlamda: Ne yazık ki kayıplarda daha ileri safhada olan şehirler bunu söylüyor.” Dedi.

C40 KONFERANSINI LOS ANGELES BELEDİYE BAŞKANI ERİC GARCETTİ YÖNETTİ

“Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti konferansı yönetti. C40 Dönem başkanı kendisi. Bu konuda kendileri de şehirlerde bu süreci en iyi hisseden, en iyi koklayan belediye başkanlarıdır. “Bu konuda gerçekleri söylemek hepimizin vazifesidir” dedi.”

BAKTIĞIMIZ NOKTADAN GELECEĞİ KÖTÜ GÖRÜYORUZ

“Benzer bir yaklaşımı ben de dile getirdim. Bu manada, bizim bugün baktığımız noktadan, geleceği kötü görüyoruz. İyi bir süreç gözükmüyor. Sayılar da bunu böyle gösteriyor, istatistikler de bunu gösteriyor. Dünyanın diğer şehirlerindeki süreçler de…”

16 MİLYON NÜFUSU OLAN İSTANBUL’DAN BAHSEDİYORUZ

 “Kaldı ki, bahsettiğimiz Madrid 4-5 milyon, Milano 3 milyon civarında nüfusu olan şehirler. Biz ise 16 milyon nüfusu olan İstanbul’dan bahsediyoruz ve de Türkiye’den bahsediyoruz. Ben, Türkiye’nin diğer şehirlerinin manzarasını göremediğim için temkinli konuşuyorum.”

YASAĞI KOYMA YETKİSİ BAKANLARDA

“Bakanlığımızın ya da Sayın Cumhurbaşkanı’nın, İstanbul’un yarın sokağa çıkmaması gerektiği konusundaki tedbirini aldıklarını ve bu konudaki duyurunun merkezi hükümet tarafından yapılmasının şart olduğunu düşünüyorum. Yasağı koyma yetkisi bakanlarda, onlar koysunlar.”

BİZ, BU TEBLİĞİ 10 GÜN ÖNCE YAPTIK VATANDAŞLARIMIZA

“Biz, bu yapılan açıklamayı ve tebliği 10 gün önce de yaptık vatandaşlarımıza. Fakat bunlar çare değil. Çok net söylüyorum. Bu akşam çıkıp, bir yetkilinin -en azından İstanbul’da- “Sokağa çıkılmaması gerektiği konusunda kararı aldık” demeliler. Bu kadar net, başka bir açıklama, çok sakat bir açıklama olur.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ