logo

45 Milyon TL Kamu Kaynağı Heba, Vatandaş Mağdur Olacak

45 Milyon TL Kamu Kaynağı Heba, Vatandaş Mağdur Olacak

Metrobüs hattında #İBBWiFi ücretsiz internet hizmetine Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun onay vermezse 45 milyon TL kamu kaynağı heba, İstanbullu mağdur olacak.

Recep Kenan/itvhaber.com

2020 Yılı sonunda süresi dolacağı için BTK’dan 2021 sonuna kadar uzatılmasını talep eden İBB’nin mevcut internet frekansı uzatılmazsa 4 milyon İstanbullu İBB WiFi kullanamayacak.

MURAT ONGUN YAPTIĞI AÇIKLAMAYLA UYARDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun yaptığı açıklamada, “İstanbullular ücretsiz wifi hizmetinin devam etmesini istiyor. Metrobüs hattında sağladığımız #İBBWiFi hizmeti için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun onay vermemesi durumunda 45 milyon TL’lik kamu kaynağı heba olacak ve vatandaşlarımız mağdur olacak.” İfadelerine yer verdi.

İBB tarafından yapılan açıklamada, yıl sonunda süresi dolacak mevcut internet frekansının 2021 sonuna kadar uzatılması için BTK’dan talepte bulunulduğu kaydedildi. Açıklamaya göre; frekans süresinin uzatılmaması halinde, 4 milyon İstanbullu İBB WiFi kullanamayacak. Metrolarda internet kullanımı için yapılan 20 milyon liralık kamu kaynağı heba olacak ve İBB hizmetlerinin devam edebilmesi için 25 milyon lira yeni yatırım gerekecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ