logo

46. ABD Başkanı Joe Biden Yemin ederek Göreve Başladı

46. ABD Başkanı Joe Biden Yemin ederek Göreve Başladı

2021 yılı sonunda yapılan seçimde Donald Tump ile yarışı kazanarak 46. ABD Başkanı seçilen Joe Biden ve kurmayları düzenlenen törenle yemin ederek göreve başladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

ABD Başkanı seçilen Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris yemin ederek göreve başladı.

2021 yılı son günlerinde yapılan seçimde Doald Tump ile yarışı kazanan, 46. ABD Başkanı seçilen Joe Biden, düzenlenen törenle yemin ederek göreve başladı.

ABD Başkan yardımcılığına seçilen Kamala Harris ve eşi Douglas Emhoff, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Senato’daki Cumhuriyetçilerin Lideri Mitch McConnell ve Demokratların Lideri Chuck Schumer, yemin töreninde Joe Biden’a eşlik etti.

ABD Başkanı joe Biden ve ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris için ABD Kongre Binası’nda düzenlenen yemin töreni sona erdi.

46. ABD Başkanı Joe Biden yemin töreni ardından eski ABD Başkanları Barack Obama, George W. Bush ve Bill Clinton ve eşleri ile Arlington Ulusal Mezarlığı’na gitti. Biden, Arlington Mezarlığı’ndaki törende askeri anıta çelenk bıraktı. Mezarlıktaki çelenk bırakma töreninin ardından Biden ve eşi, Beyaz Saray’a doğru yola çıktı.

46. ABD Başkanı Joe Biden yemin töreni ve Ulusal Mezarlığı ziareti ardından Beyaz Saray’a geldi. Biden’a Beyaz Saray’da eşi Jill Biden eşlik etti.

Yemin töreninin ardından ABD Kongre Binası’ndaki odasına giden Joe Biden, ABD Başkanı sıfatıyla ilk olarak ‘Göreve Başlama Günü Bildirisi’, ‘Kabine Pozisyonlarına İlişkin Adaylık’ ve ‘Alt Kabineye İlişkin Adaylık’ başlıklı üç belgeyi imzaladı. Biden göreve başladığı il saatlerde 20’ye yakın belgeyi imzaladığı kaydediliyor.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ