logo

5 Yılda Kadıköy ve Beşiktaş Kadar Yabancılara Taşınmaz Satıldı

5 Yılda Kadıköy ve Beşiktaş Kadar Yabancılara Taşınmaz Satıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, 5 yılda Kadıköy ve Beşiktaş ilçeleri toplamı kadar yabancılara taşınmaz satışı yapıldığını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Buğra Gökçe, yabancıya taşınmaz satışı yapılan Kadıköy ve Beşiktaş ilçeleri büyüklüğündeki araziye en az 1,3 milyon vatandaşın yararlanacağı 90m2 büyüklüğünde 410.098 konut yapılabileceğinin altını çizdi.

Buğra Gökçe, yabancılara konut satışı ile ilgili düşüncelerini, “Konut karşılığı vatandaşlık uygulamasına son verilmelidir. Anayasamıza göre vatandaşların konut hakkını koruyacak tedbirleri almak devletin görevidir. Vatandaşlarımızın yaşadığı konut krizi son bulana kadar yabancılara konut satışı da durdurulmalıdır.” İfadeleri ile açıkladı.

YABANCILARA KONUT VE TOPRAK SATIŞINI SONUCU ASTRONOMİK FİYAT ARTIŞI

Konut ve toprak satışını yabancılara açmanın bir sonucu konut ve toprak fiyatlarında astronomik artıştır.  Yaşadığımız konut krizini tetikleyen bir durumdur. Türkiye’de kira fiyatlarının son 4 yılda 8 kat artması bir tesadüf değil sonuçtur. Böyle devam edecek mi? Tercih bizim.

YABANCILARA 5 YILDA 40 MİLYON 500 BİN M2 TAŞINMAZ

İBB Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, “Yabancılar 5 yılda 40 milyon 500 bin m2 taşınmaz aldı. 5 yılda yabancılara satılan taşınmaz Kadıköy ve Beşiktaş ilçelerimizin toplamı kadar. Bu büyüklükte bir araziye 90m2 büyüklüğünde 410.098 konut yapılabilir. Bu konutlardan en az 1,3 milyon vatandaşımız yararlanabilir.” Dedi.

YABANCILARA 138 MİLYON M2 BÜYÜKLÜĞÜNDE TAŞINMAZ SATILDI

2002 – 2022 arasında yabancılara 138 milyon m2 büyüklüğünde taşınmaz satıldığını belirten İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, “2002 – 2022 arasında yabancıların aldığı taşınmaz büyüklüğü Beşiktaş, Bakırköy, Beyoğlu, Şişli, Bayrampaşa, Zeytinburnu, Fatih, Kağıthane ve Kadıköy ilçemizin toplamı kadar.” Açıklamasına yer verdi.

KONUT ALAN YABANCI: İRAN, IRAK, RUS VATANDAŞLARI

Buğra Gökçe tarafından yapılan açıklamaya göre, 2017 – 2022 döneminde yabancıya konut satışında ilk 3 sırada Irak uyruklular 41 bin 182, İran uyruklular 35 bin 335,  Rusya Federasyonu vatandaşları 31 bin 290 konut aldı.

YABANCILARIN EN ÇOK KONUT ALDIĞI 3 İL İSTANBUL, ANTALYA VE MERSİN

 2022 yılında yabancıların en çok konut aldığı 3 il ise İstanbul, Antalya ve Mersin oldu.

SON 5 YILDA TÜRKİYE’DE SEÇMEN SAYISI 4.8 MİLYON ARTTI

Seçmen sayısında artışa dikkat çeken Buğra Gökçe, “Son 5 yılda Türkiye’de seçmen sayısı 59 milyon 354 binden 64 milyon 190 bine çıktı. Yani seçmen sayısı 4.8 milyon arttı. Bu da demek oluyor ki her 6 yeni seçmenden biri yabancı. Bu durum da demokratik işleyişimizi etkileyecek bir tablo olduğunu gösteriyor.” Dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ