logo

Maltepe Belediyesi Ramazan Ayı için Turlar düzenliyor

Maltepe Belediyesi Ramazan Ayı için Turlar düzenliyor

Ramazan ayıyla birlikte camilerin temizliğine ağırlık veren Maltepe Belediyesi tarafından organize edilen inanç turları da, Başıbüyük Mahallesi sakinleriyle devam etti.

Maltepe Belediyesi tarafından organize edilen inanç turları da, Başıbüyük Mahallesi sakinleriyle Eyüp Sultan Camisi’ndeki ibadetle başlayıp türbe ve cam,i ziyaretleri ile devam etti.

İlk olarak Eyüp Sultan Türbesi’ni ziyaret eden vatandaşlar, Eyüp Sultan Camisi’nde ibadetlerini yerine getirdi. İkinci ziyaret noktası Anadolu Kavağı’nda Beykoz ilçesindeki Hz. Yuşa Türbesi ve Camii oldu. Üsküdar’da bulunan Aziz Mahmut Hüdayî Türbesini de ziyaret eden vatandaşlar, rehber eşliğinde inanç merkezlerinin tarihini de öğrenme imkanı buldu. Turun ardından, Küçükyalı’da bulunan Süreyya İlmen Kültür Merkezi’nde mahalle sakinleri için iftar yemeği verildi.

CAMİLERDE RAMAZAN TEMİZLİĞİ

Maltepe Belediyesi, Ramazan ayıyla birlikte camilerin temizliği için harekete geçti. Kurulan bir ekiple, ilçe genelinde bulunan 82 camide temizlik çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Çalışmalar kapsamında ekipler genel cami temizliğinin yanı sıra, halı, cam ve duvarların silinmesi ve süpürme işlemleri yapıyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ