logo

150 Mahalleye 150 Kreş

150 Mahalleye 150 Kreş

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “150 Mahalleye 150 Kreş” sloganıyla başlatılan tanıtımını Ataşehir’de yaptığı “Yuvamız İstanbul” projesinin temelini Pendik’te attı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “150 Mahalleye 150 Kreş” sloganıyla başlatılan, “Yuvamız İstanbul” projesini tanıttı. Toplam 11 mahallede aynı anda başlatılacak 11 kreş inşaatı açılış töreni öncesinde konuşan İmamoğlu, “İstanbul’un çocuklarını eşitleme sözümüzü tutuyoruz” dedi.

“YUVAMIZ İSTANBUL” PROJESİNİN TANITIMI ATAŞEHİR’DE, TEMELİ PENDİK’TE

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim vaatleri arasında, “Bu şehrin çocukları eşit olacak” sözleri ile ilk sıralarda yer alan her mahalleye kreş sözünü tutuyor. İmamoğlu, Ataşehir’deki Sheraton Otel’de tanıttığı, ilk etapta, “150 mahalleye 150 Kreş” sloganıyla başlatılacak “Yuvamız İstanbul” projesinin temelini Pendik’te attı.

Pendik’te yapılacak temel atma töreninden önce Ataşehir’deki Sheraton Otel’de tanıttı. İmamoğlu, toplantıda, bazı kurumların temsilcileri, vakıf-dernek yöneticileri ve iş insanlarıyla bir araya geldi. İmamoğlu’na toplantıda eşi Dilek İmamoğlu da eşlik etti. Toplantı öncesinde katılımcılara, inşa edilecek kreşlerle ilgili tanıtım filmi izletildi. Filmin ardından İmamoğlu, slaytlar eşliğinde tanıtım konuşmasını yaptı.

VAADİM ŞEHRİN ÇOCUKLARINA YATIRIM YAPMAK

“150 Mahalleye 150 Kreş” sloganıyla başlatılan, “Yuvamız İstanbul” projesi kapsamında Pendik’teki törenle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla toplu temel atıldı.

“150 Mahalleye 150 Kreş” sloganıyla, “Yuvamız İstanbul” projesi kapsamında seçim meydanlarında verdiği en önemli vaadinin bu şehrin çocuklarına yatırım yapmak olduğunu vurgulayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Şu kreş meselesi, bu şehrin ve bu ülkenin çocuklarının hayatını en fazla değiştirecek olan şey. Bu yatırım, ümit ediyorum ki, İstanbul’a ve ülkemize belki de en büyük katkıyı sunacak proje. Onun için tüm samimiyetimle ifade ediyorum, benim adıma en önemli proje, seçim döneminde vaat edilip bugün de başarılması için can attığım ve hep birlikte başaracağımıza inandığımız kreş projesidir” dedi.

11 İLÇEDEKİ TEMEL BUTONUNA, 12 ÇOCUK İLE BİRLİKTE BASTI

Temel atma butonuna, kreş yaşındaki 12 çocuk ile birlikte basarak çalışmaları başlatan İBB Başkanı İmamoğlu,  Pendik, Kartal, Sultanbeyli, Sancaktepe, Sultangazi, Küçükçekmece, Avcılar, Esenyurt, Arnavutköy, Silivri ve Beylikdüzü’nün aralarında bulunduğu toplam 11 ilçede, aynı anda temel atma törenleri düzenlendi.

“YUVAMIZ İSTANBUL” PROJESİ İLK ETABININ TEMELİNİ PENDİK’TE ATTI

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bu şehrin çocukları eşit olacak” ilkesiyle, seçim meydanlarında verdiği ‘her mahalleye kreş’ sözünü tuttu. İmamoğlu, ilk etapta, “150 mahalleye 150 Kreş” sloganıyla başlatılacak “Yuvamız İstanbul” projesinin il etabının temelini Pendik’te, törenle attı. İmamoğlu’na, eşi Dilek İmamoğlu ve İBB’nin üst düzey yöneticileri eşlik etti.

150 KREŞTE 15 BİN ÇOCUK EĞİTİM GÖRECEK

“Yuvamız İstanbul” projesi kapsamında ilk olarak Pendik, Kartal, Sultanbeyli, Sancaktepe, Sultangazi, Küçükçekmece, Avcılar, Esenyurt, Arnavutköy, Silivri ve Beylikdüzü’nde toplam 11 kreş inşa edilecek. Kreşler, yapımları bittikten sonra 1000 çocuğa nitelikli, kaliteli “erken dönem çocukluk eğitimi” verecek. 150 kreşin faaliyete geçmesiyle, İBB kreşlerinden yararlanan çocuk sayısı 15 bine çıkacak. Farklı tiplerde inşa edilecek kreşlerin inşaat ve yapım maliyetleri, 2 milyon 500 bin TL ile 4 milyon TL arasında değişecek. Kaliteli prefabrik yapılar olarak tasarlanan kreşler, yapısal çelik elemanlarla modüler sistemle planlandı. Bu sistemler ile hem tasarım bütünlüğü sağlanacak hem de kalite standardı yakalanacak. Kreşlerde, çocuğun doğa ile kurduğu ilişkiye önem verilecek. Derslikler, bahçe ile doğrudan ilişki içinde olacak. Açık alan yaklaşımları; oyun, aktivite ve eğitime olanak sağlayacak. Kreşlerin yapımında doğal iklimlendirmeye, doğal malzeme ve bileşenlere önem verildi. Sürdürülebilirlik ve ekolojik duyarlılık ilkeleri gözetildi. Kreşlerde, yerden ısıtma sistemiyle, sağlık ve güvenliğe önem verildi.

3 TİP KREŞ İNŞA EDİLECEK

TİP 1 Kreşler:
1070 metrekare alana, tek kat yapı olarak projelendirildi. 160 çocuk kapasiteli kreşlerde atölyeler, etkinlik avluları ve oyun bahçeleri bulunacak. Günübirlik program ve özel etkinliklerle, aylık 1000 çocukla etkileşim planlanıyor. Çocuk başına 7 metrekare kapalı, 10 metrekare de açık alan olacak. Yapı maliyeti: 4 milyon TL.

TİP 2 Kreşler:
750 metrekare alana, tek kat yapı olarak projelendirildi. 80 çocuk kapasiteli kreşlerde atölyeler, etkinlik avluları ve oyun bahçeleri bulunacak. Günübirlik program ve özel etkinliklerle, aylık 800 çocukla etkileşim planlanıyor. Çocuk başına 9 metrekare kapalı, 8 metrekare de açık alan olacak. Yapı maliyeti: 3 milyon TL.

TİP 3 Kreşler:
640 metrekare alana, 2 kat yapı olarak projelendirildi. 80 çocuk kapasiteli kreşlerde atölyeler, etkinlik avluları ve oyun bahçeleri bulunacak. Günübirlik program ve özel etkinliklerle, aylık 800 çocukla etkileşim planlanıyor. Çocuk başına 8 metrekare kapalı, 5 metrekare de açık alan olacak.

Yapı maliyeti: 2 milyon 500 bin TL.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ