logo

6 Gündür Kapalı Diyarbakır-Bingöl Karayoluna Müdahale

6 Gündür Kapalı Diyarbakır-Bingöl Karayoluna Müdahale

DIYARBAKIR'IN ILCE ILCESI'NDE GOSTERICILERIN EYLEMI NEDENIYLE DIYARBAKIR-BINGOL KARAYOLU DUN SAAT 16.00'DAN ITIBAREN KAPATILDI. BOLGEDE GENIS GUVENLIK ONLEMLERI ALINIRKEN, OLAY YERINE TAKVIYE ASKERLER GONDERILDI. MAHSUR KALAN ARACLARI KURTARMAK ICIN IS MAKINELERI DE BOLGEYE SEVK EDILDI. (FOTO: CANAN ALTINTAS/DHA, DIYARBAKIR)Diyarbakır – Bingöl karayolunun Lice mevkiinde bulunan göstericilere jandarma ekipleri ve özel harekat polisleri 7’nci günde müdahale etti. Diyarbakır – Bingöl karayolu 6 gündür kapalıydı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Müdahalede jandarma ve özel harekat polislerinden oluşan güvenlik kuvvetleri molotof, el yapımı bomba ve taş atan PKK’lılara biber gazı ve tazyikli suyla karşılık verildi.

PKK’lılar ve onlara destek veren yandaşlarının ulaşıma kapattığı Diyarbakır- Bingöl karayolunu açmak ve kazılan hendekleri kapatmak için asker ve polis bu sabah operasyon başlattı.

Operasyonda PKK yandaşları güvenlik güçlerine havai fişek, el yapımı patlayıcılar ile saldırırken, güvenlik güçleri de gaz bombası ile karşılık verdi. Bölgeden zaman zaman silah sesleri geldi.

Güvenlik kuvvetlerinin müdahalesi sonrasında Diyarbakır- Bingöl karayolunda trafik kontrollü olarak açıldı.

100 Zırhlı Araç Eşliğinde Asker ve Polis Operasyon Yaptı

Bölgede yapımı süren karakol ve operasyonları gerekçe göstererek 7 gündür yol kesen ve Diyarbakır-Bingöl karayolunu Lice ilçesi Fis Ovası mevkiinde hendekler kazarak kapatan PKK’ya bağlı Yurtsever Gençlik Hareketi grubuna karşı bu sabah 100 zırhlı araç eşliğinde asker ve polislerden oluşan güvenlik kuvvetleri operasyon başlattı.

Bölgeye kazılan hendekleri kapatmak için Karayolları’na ait iş makineleri de getirildi. Operasyonun başlamasıyla, Lice ilçesi Fis Ovası’nın Çağlı bölgesinde, güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çatışma çıktı.

Lice’de 3 İşçi Kaçırıldığı Açıklandı

Genelkurmay Başkanlığı, Lice’de yol kesen göstericilerin Diyarbakır Elektrik Dağıtım A.Ş.’de (DEDAŞ) çalışan 3 işçinin kaçırıldığını açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı’nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “Bölücü terör örgütüne müzahir bir grup tarafından, Diyarbakır Lice Arıklı Köyü mülki sınırları içerisinde, 28 Mayıs 2014 günü akşamı, Diyarbakır Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nde çalışan üç işçi ile 29 Mayıs 2014 günü sabahı bir GSM şirketinde çalışan iki işçi kaçırılmış; GSM şirketinde çalışan iki işçi serbest bırakılmış, diğer üç işçi ise alıkonulmuştur” denildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ