logo

Bakan Koca, ‘Sağlık Çalışanına Saygı İnsanlık Kalitesidir’

Bakan Koca, ‘Sağlık Çalışanına Saygı İnsanlık Kalitesidir’

Sağlık emekçilerine yönelik saldırı girişimi ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Sağlık çalışanına saygıyı bir insanlık kalitesi olarak görelim.” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Keçiören EAH (Eğitim Araştırma Hastanesi) Acil Servisinde, çok sayıda kişi, ateşli silahla yaralanan, müdahalelere rağmen kurtarılamayan yakınlarını, kuralları zorlayarak görmeye çalışarak şiddet olasılığına karşı kendilerini korumaya çalışan sağlık çalışanlarının kapıyı kapalı tutma mücadelesi verdiği görüntüler sosyal medyada tepkilere yol açtı.

Halkın sağlığını korumaya çalışan, pandemi günlerinde canları pahasına salgınla mücadelenin ön saflarında yer alan sağlıkçılara yönelik şiddet teşebbüsü vatandaşların tepkisine yol açıyor. Toplumun her kesiminden sağlık emekçilerine destek geliyor.

FAHRETTİN KOCA’DAN SAĞLIK EMEKÇİLERİNE YÖNELİK SALDIRI AÇIKLAMASI

Sağlık emekçilerine yönelik saldırı girişimi görüntülerinin ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ”Şiddetin ihtimali bile olmamalı. Devlet, geçit vermeyecek.” İfadelerini kullandı.

Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hasta yakınlarının sağlık emekçilerine saldırdığı görüntülerine vatandaşlardan yoğun tepki geldi.

“SAĞLIK ÇALIŞANINA SAYGI BİR İNSANLIK KALİTESİDİR”

“Sağlık çalışanına saygı bir insanlık kalitesidir” ifadesi ile sağlık çalışanlarına yönelik şiddet girişimi ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “İyi gün dostu her zaman bulunur. Kötü gün dostlarımız sağlık çalışanlarımızdır.” Vurgusu yaptığı açıklamada; “Dünyanın en fedakar sağlık çalışanları olduklarını bu salgın döneminde bir kez daha ispatlayan evlatlarımıza dünyanın örnek alacağı saygıyı gösterelim. Sağlık çalışanına saygıyı bir insanlık kalitesi olarak görelim.” İfadelerine yer verdi.

Sağlık emekçilerinin barikat kurarak şiddetten korunma mücadelesi verdiği, canlarını zor kurtardığı görüntülerin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

SAĞLIK ÇALIŞANLARI ŞİDDET ENDİŞESİ İLE KAPIYI KAPALI TUTMAYA ÇALIŞTI

”Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde, çok sayıda kişi, ateşli silahla yaralanan, müdahalelere rağmen kurtarılamayan yakınlarını, kuralları zorlayarak görmeye çalıştı. Kalabalık grubun canlandırma odasında, şartları zorlayarak girmek istemesi üzerine, sağlık çalışanları örneği çok görülen şiddet olaylarından bir yenisinin yaşanacağı endişesi ile kapıyı kapalı tutmaya ve hasta yakınlarını engellemeye çalışmıştır. Arkadaşlarımız, şiddet olasılığına karşı, kapıyı kapalı tuttu.”

ŞİDDET OLAYLARI SAĞLIK HİZMETLERİNİN KALİTESİNİ DÜŞÜRÜYOR

Şiddet olaylarının her an rastlanan olay haline geldiğine dikkat çeken Bakan Koca, “Sağlık çalışanına yönelik şiddet, en başta uygarlığın temel ilkesi olan insana saygı ilkesine aykırıdır. Şiddet olaylarının, sağlık hizmetlerinin kalitesini kaçınılmaz biçimde düşürdüğü kabul etmeliyiz. Şiddeti gerçeğini toplum – devlet birlikteliği ile rehabilite etmek görevimiz. Bakanlık olarak sağlık çalışanlarına şiddetin önlenmesi için çabamız devam edecek.” Dedi.

ŞİDDETİN İHTİMALİ BİLE OLMAMALI

“Hastane güvenliğimiz ve emniyet güçleri, olaya kısa sürede müdahale etmiş, adli süreç başlatılmıştır. Olayda hiçbir sağlık çalışanımız zarar görmemiştir. Olayın kendisi hepimiz açısında güçlü uyarı niteliği taşımaktadır. Şiddetin ihtimali bile olmamalı. Devlet, geçit vermeyecek!””

NELER OLMUŞTU?

Ankara’da yaşanan silahlı çatışmanın ardından Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi (EAH)’ne getirilen yaralılardan biri yaşamını yitirdi. Bunun üzerine hasta yakınları hastane acilindeki sağlık emekçilerine saldırdı. Kendilerini güçlükle hastanedeki bir bölüme kapatan sağlıkçılar, kapıların açılmasını engelleyerek canlarını zor kurtardı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ