logo

Adanalı Üreticiye Enerji Güneşten, Destek Büyükşehir’den

Adanalı Üreticiye Enerji Güneşten, Destek Büyükşehir’den

Adana Büyükşehir Belediyesi arazi koşullarında arı ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan üreticilere enerji kaynağı olarak güneş paneli desteği yapıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Adana Büyükşehir Belediyesi evlerinden uzakta, arazi koşullarında çiftçilik ve arı yetiştiriciliği yapan elektrik imkanından mahrum üretim yapan üreticilere enerji kaynağı olarak güneş paneli desteği veriyor.

Adanalı üreticilere enerji kaynağı olarak güneş paneli desteği veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, üreticilere; 2021’de 500 adet, 2022’de 1250 adet olmak üzere toplamda 1750 adet güneş paneli desteği sağladıklarını kaydetti.

“Enerji güneşten, destek Büyükşehir’den” sloganı ile Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan güneş paneli desteği uygulaması ile ilgili açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Çiftçilik ve arı yetiştiriciliği yapan kardeşlerimizin ne denli zor şartlarda çalıştığını biliyoruz. İlçelerde elektrik imkanı olmadan çalışan üretici kardeşlerimize bu kapsamda 2021’de 500 adet, 2022’de 1250 adet olmak üzere toplamda 1750 adet güneş paneli desteği sağladık.” Dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından Tufanbeyli’de koyun, keçi ve arı yetiştiricilerine güneş enerjisi paneli dağıtımı gerçekleştirildi.

2022 yılında ilçelerde 1250 adet mobil güneş enerjisi paneli desteği sağladıklarını ifade eden Başkan Zeydan Karalar, önceki yıl yapılan 500 adet güneş enerjisi paneli desteğinin ardından, mobil güneş enerjisi paneli ile buluşturulan üretici sayısının artırıldığını açıkladı.

Kırsalda bir yandan su, yol ve diğer belediye hizmetlerinin aralıksız verildiğini, yanı sıra üreticinin desteklenmesine yönelik önemli hizmetler gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Zeydan Karalar, insanların yaşadıkları yerde ekonomik olarak güçlenip mutlu olmasını sağlamaya yönelik çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ