logo

ADD’nin Yeni Başkanı Olağan Genel Kurulda Belli Oldu

ADD’nin Yeni Başkanı Olağan Genel Kurulda Belli Oldu

ADD 16. Olağan Genel Kurul’da yapılan ve çarşaf listeyle gidilen seçimle 27 kişilik yönetim seçildi. 5 genel başkan adayı arasından Hüsnü Bozkurt, en yüksek oyu aldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) 16. Olağan Genel Kurul seçimi tamamlandı.

ADD 16. Olağan Genel Kurul seçimi tamamlandı. 27 kişilik yönetim çarşaf listeyle seçildi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) 16. Olağan Genel kurulunda yapılan seçimle 5 genel başkan adayı arasından Hüsnü Bozkurt, en yüksek oyu aldı. Bozkurt listesinden, kendisiyle birlikte 14 kişi girdi ve salt çoğunluğu aldı. Bir liste dışarıda kaldı. Diğer 3 aday ise 13 kişilik kısmı paylaştı.

ADD 16. Olağan Genel Kurulda seçilen yeni yönetim ilk GYK toplantısında görev dağılımı yapılıyor.

5 genel başkan adayı arasından Hüsnü Bozkurt, en yüksek oyu aldı. Bozkurt listesinden, kendisiyle birlikte 14 kişi girdi ve salt çoğunluğu aldı. Bir liste dışarıda kaldı. Diğer 3 aday ise 13 kişilik kısmı paylaştı.

Diğer başkan adayları Tolga Kale, Türker Ertürk, Ayhan Yalçınkaya ve Onur Akyüz’dü.

ADD, hafta sonu yapılacak genel kurulunda 5 genel başkan adayı çarşaf listeyle belirlenen yeni yönetim ilk toplantısında görev dağılımı yaparak başkanını seçti.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) 16. Olağan Genel kurul öncesinde, eski CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Ayhan Yalçınkaya, eski CHP milletvekili Hüsnü Bozkurt, ADD Genel Başkan Yardımcısı Tolga Kale ve emekli Tuğamiral Türker Ertürk başkanlık için adaylıklarını açıklamıştı.

Mustafa Hüsnü Bozkurt Kimdir?

 27 Aralık 1950 tarihinde Çanakkale’nin Ezine İlçesinde doğan Mustafa Hüsnü Bozkurt, ilk ve orta öğrenimini Anadolu’nun çeşitli il ve ilçelerinde tamamladıktan sonra İstanbul Tıp Fakültesinden 1973 yılında mezun oldu.

1980 yılında KBB Uzmanlık eğitiminin ardından atandığı Konya’da 35 yıldır hizmet vermektedir. 1980 – 1987 yılları arasında Konya Asker Hastanesinde KBB Uzmanı olarak görev yapmış, 1987 yılında askerlikten istifa ile ayrılmış ve SHP de siyaset yapmaya başlamıştır.

1989 yerel ve 1991 Genel seçimlerinde SHP Konya örgütü çalışmalarında aktif olarak yer almıştır. 1992 – 1997 yılları arasında SSK Konya Hastanesi Başhekimliği görevini yürütmüş, Refahyol hükümetince görevden alınması üzerine 1997 yılında memuriyetten ayrılıp CHP de siyasi yaşamına devam etmiştir.

1998 – 1999 yıllarında CHP Konya İl Başkanı olarak görev yapmış, 1999 Genel seçimlerine milletvekili adayı olarak katılmıştır.

1998 – 2001 yılları arasında Kurultay delegesi olarak görev yapmıştır. Halen bir özel hastanede KBB Uzmanı olarak Konya halkına hizmet vermeyi sürdürmektedir. 2012 İl Kongresinde seçildiği kurultay delegeliği görevi devam etmektedir.

ADD, ÇYDD, Tenis Dağcılık ve Su Sporları Derneği gibi çeşitli sivil toplum örgütlerinin kurucu üyelerinden olup, 1992 –1993 yıllarında Konyaspor Kulübü Yönetim Kurulunda Asbaşkan olarak görev yapmıştır. Bozkurt evli ve iki çocuk babasıdır.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ