logo

Ahilik Haftası İstanbul Valiliği’nde ‘Şed Kuşatma’ ile Kutlandı

Ahilik Haftası İstanbul Valiliği’nde ‘Şed Kuşatma’ ile Kutlandı

Ahilik Haftası Kutlama Komitesi’nin Vali Gül’ü makamında ziyareti gerçekleştirilen “Şed Kuşatma” ile 36. Ahilik Haftası kutlama töreni gerçekleştirildi.

İstanbul Valisi Davut Gül’ün katılımıyla Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında “Şed Kuşatma Töreni” gerçekleştirildi.

İstanbul Valiliği’nde düzenlenen programa; İstanbul Valisi Davut Gül, Vali Yardımcısı Dr. M. H. Nail Anlar, İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Faik Yılmaz, Ahilik Vakfı Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kala, İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, Ahilik Haftası Kutlama Komitesi üyeleri ve ilgili kuruluşların temsilcileri katıldı.

Ahilik Haftası Kutlama Komitesi’nin Vali Gül’ü makamında ziyaret etmesinin ardından gerçekleştirilen Şed Kuşatma Töreni’nde Vali Gül ve İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Yılmaz katılımcılara hitaben birer konuşma gerçekleştirdiler.

“MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ, AHİLİK KÜLTÜRÜNÜN ÇOK ÖNEMLİ BİR KAZANIMI”

Vali Gül, “Esnaflık, Osmanlı’daki kadim geleneğimizin en önemli taşlarından bir tanesi. Bunu yaşatan her bir Meslek Odamızı tebrik ediyorum. Mesleki Eğitim Merkezleri, son 2 yıldır ahilik kültürünün çok önemli bir kazanımı oldu. Bu merkezlerde çocuklarımız ve öğrencilerimiz kayıt olduğunda haftanın bir günü okula gidiyor, diğer günler ise ustalarının yanında eğitim görüyorlar. 4 yılın sonunda ise belgelerini alıyorlar. Devletimiz sağlık sigortası ve asgari ücretin yüzde 30’u oranında iş verene bir teşvik sağlıyor. Bu da çocuklarımıza veriliyor. 4’üncü yılda ise bu oranı yüzde 50’ye çıkıyor. Çocuklarımız merkezlerimiz ile kendi yeteneklerine göre meslek sahibi oluyor. İstanbul’umuz Türkiye’de en çok mesleki teknik lisesi öğrencisine sahip. Bu yöntemle çocuklarımız erken yaşta hayata atılarak bir meslek sahibi olacak. Katkı sunan Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığımıza, siz ahilerimize, ailelerine ve çocuklarımıza teşekkür ediyorum. Ahilik Haftamız kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

“AHİLER, BAŞKALARININ HAKLARINI KORUYAN DEMEK”

İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Yılmaz ise, “Ahilik haftamızın hayırlı olmasını diliyorum. Bugün aynı zamanda gaziler günü. Şanlı gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ahiler, başkalarının haklarını koruyup kollayan demektir. Yılın Ahisi seçilen Mustafa Keskin’i, İlin Kalfası Kaan Aktaş’ı ve İlin Çırağı Yaren Baklacı’yı tebrik ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Gül ve beraberindekiler tarafından İlin Ahisi seçilen İkitelli Organize Sanayi Bölgesi ve İstanbul Oto Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Keskin şed kuşandı. İlin Kalfası Kaan Aktaş ve İlin Çırağı Yaren Baklacı’ya ise plaket takdim edildi.

Program, İl Müftüsü Prof. Dr. Arpaguş’un duası ile sona erdi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ