logo

Ak Parti’den Üç İstifa Daha!

Ak Parti’den Üç İstifa Daha!

Ertugrul Gunay

Ak Parti Disiplin Kurulu’na sevk edilen AK Parti İzmir Milletvekilleri Ertuğrul Günay, Erdal Kalkan ile Ankara Milletvekili Haluk Özdalga partisinden istifa etti.

 

Recep Kenan/itvhaber.com

İddia edilen “Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu” sonrası Ak Parti’de bir istifa daha geldi. Bir süredir partisi ile ilişkilerinde gerginlik olan Ak Parti Milletvekili Ertuğrul Günay, yaptığı bir basın açıklaması ile partisinden istifa ettiğini duyurdu.

17 Aralık “Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu”  operasyonu sonrası Hükümete karşı eleştiriler yapan AK Parti İzmir Milletvekilleri Ertuğrul Günay, Erdal Kalkan ile Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, partiden ihraç edilmeleri talebiyle Müşterek Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti.

Erdal Kalkan İstifasını twitterden duyurmuş, Ankara Milletvekili Haluk Özdalga’da yaptığı basın açıklaması ile partisinden istifa ettiğini açıklamıştı.

“Ciddi iddiaların olduğu bir dönemde partilerinden ayrılmak istemediklerini, yaptıkları uyarılır sonrasında disipline verilmeleri nedeni ile istifa kararını hızlandırdığını söyleyen Ak Parti Milletvekili Ertuğrul Günay, “Kanunsuz emre uyulmaz. İstanbul’daki yağmayı durduralım. ‘Nerdeyse Sultanahmet’e AVM yapacaklar’ dedim. Temiz arkadaşlarımızla ne gönül bağımızı ne de iç anlayışımızı katiyen ayırmak niyet ve kararında değilim. Daha fazla katlanmamız da mümkün değildi bu mağrur ve mütehakkim tavra” sözleri ile istifa gerekçesini açıklayarak;  “Partimizde iki gurup oluştu. Biri mazlum, diğeri mağrur. Hayatta herkesin düsturu olan sözler vardır. “Zulmü alkışlayamam zalimi asla sevemem”  “Ekmeksiz yaşarım hürriyetsiz asla” sözleri ile duyurdu istifasını.

Son dönemde adli kolluk uygulamalarına yönelik eleştirilerini de dile getiren Ertuğrul Günay bu uygulamaların hukukla bağdaşmadığını iddia etti.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ