logo

Akşener, ‘Ön Seçim Gibi Temayül Yoklaması Yapılacak’

Akşener, ‘Ön Seçim Gibi Temayül Yoklaması Yapılacak’

Teknik nedenle hakim gözetimli seçim yapılamadığını kaydeden Akşener, seçimlerde milletvekili adaylarını belirlemek için ön seçim gibi temayül yoklaması yapılacağını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yüzde 32’si kadın, yüzde 21’i genç toplam 3 bin 379 milletvekilliği aday adaylığı başvurusu yapılan İYİ Parti’de 1 ve 2 Nisan tarihlerinde 18 ilde yapılacak temayül yoklaması ile adaylar belirlenecek.

MİLLETVEKİLLİĞİ ADAY ADAYLIĞI İÇİN 3 BİN 379 BAŞVURU

Teknik nedenle hakim gözetimli seçim yapılamadığını kaydeden Meral Akşener, seçimlerde milletvekili adaylarını belirlemek için ön seçim gibi işleyecek bir temayül yoklaması sürecini başlattıklarını, bugüne kadar 3 bin 379 vatandaşın milletvekilliği aday adaylığı için başvurduğunu, bu başvuruların yüzde 32’sinin kadınlardan, yüzde 21’inin de gençlerden oluştuğunu bildirdi.

1 VE 2 NİSAN TARİHLERİNDE TEMAYÜL

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 1 ve 2 Nisan tarihlerinde gerçekleştirecekleri temayül yoklaması için partisine gönül veren herkesi sandıklara davet etti.

İYİ Parti’de 1 ve 2 Nisan tarihlerinde 18 ilde temayül yoklaması yapılacağı, kurulan sandıklarda bütün üyelerin oy kullanabileceği açıklanmıştı.

18 İLDE TEMAYÜL DÜZENLENECEK

İYİ Parti Genel Merkezi tarafından il başkanlıklarına gönderilen resmi yazıda, “Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in talimatları doğrultusunda, 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde gösterilecek milletvekili adaylarının belirlenmesine yönelik İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’nın bütün seçim bölgeleri ile Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Çanakkale, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Kayseri, Manisa, Mersin, Tokat, Trabzon ve Yozgat seçim bölgelerinde belirlenecek merkezlerde sandık kurulacak ve üyelerimizin oy kullanacağı üye tabanlı temayül yoklaması şeklinde ön seçim yapılacaktır.

7 BİN 501 LİRA ALAN EMEKLİNİN MAAŞINDA ARTIŞ YAŞANMAYACAK

Emeklilere verilecek bayram ikramiyesinin 2 bin liraya, en düşük emekli maaşının da 7 bin 500 lira olarak belirlendiğini anımsatan Akşener, “Ancak 7 bin 501 lira alan bir emeklinin maaşında herhangi bir artış yaşanmayacak. Her ne kadar Sayın Erdoğan, bu artışların bir lütuf olduğunu düşünse de gerçekler maalesef öyle değil. Çünkü asgari ücretin 8 bin 506 lira olduğu bir ülkede 7 bin 500 lira emekli maaşı vermek en hafif tabiriyle emekli vatandaşlarımıza hakarettir.” dedi.

ASGARİ ÜCRETİN 8 BİN 506 LİR, 7500 LİRA EMEKLİ MAAŞI HAKARETTİR

Meral Akşener, “Seçime 6 ay kala emeklileri hatırladılar, EYT’li kardeşlerimizi, atanamayan öğretmenlerimizi hatırladılar. Geçtiğimiz hafta emeklilere verilecek bayram ikramiyesi ve maaşları belirlendi. Ancak 7500 liradan fazla alanların maaşında bir değişiklik yaşanmayacak. Asgari ücretin 8 bin 506 lira olduğu ülkede 7500 lira emekli maaşı vermek hakarettir.” Şeklinde konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ