logo

Ali Coşkun ‘Ataşehir’de Kimse Mağdur Edilmeyecek’

Ali Coşkun ‘Ataşehir’de Kimse Mağdur Edilmeyecek’

İftar sonrası Ataşehir’deki Evren Sitesi sakinleriyle buluşan İYİ Parti Ataşehir Belediye Başkan adayı Ali Coşkun, kentsel dönüşüm ile ilgili düşüncesini paylaştı.

Ali Coşkun: “Battal İlgezdi nasıl ‘imarı çıkaracağım’ dedi ve çıkardıysa ben de aynı eminlikle söylüyorum, Ataşehir’de kimse mağdur edilmeyecek”

İYİ Parti Ataşehir Belediye Başkan adayı Ali Coşkun, iftar sonrası çayını Ataşehir’de bulunan Evren Sitesi sakinleriyle içti. İlçenin birçok mahallesindeki sorunlarla yakından ilgilenen site sakinleri Başkan Ali Coşkun’a daha çok deprem ve kentsel dönüşüme ilişkin sorular yöneltti. Gerçekleşen buluşmada konu Fatih Sultan Mehmet Hastanesi’ne de (FSM) geldi. Başkan Ali Coşkun, “25 Ekim tarihinden itibaren sokaklardayım. Tüm komşularımıza sohbet etmeye özen gösteriyorum. Ataşehir’in Sayın Battal İlgezdi sayesinde henüz sonuçlanan imar planlarının sonrasında görüyorum ki Ataşehirli vatandaşlarımız sevinemiyor. Çünkü şimdi de artan kiralardan dolayı ekonomik tedirginlik içindeler. Evleri yapım aşamasına girdiğinde artan kiralarla ödeme güçlüğü çekecek birçok komşumuz mevcut. Haklılar, ama merak etmesin kimse… 1 Nisan tarihinden itibaren inşallah göreve geleceğiz ve Ataşehir’de olası yaşanacak mağduriyetleri ortadan kaldıracağız.”  şeklinde konuştu.

“Ben seçim çalışmalarıma başladığım ilk gün söylemiştim. İnşallah ben gelene kadar imar çıkar dedim ve oldu. Gerisi bizde”

Ramazan’ın üçüncü gününde iftarın ardından Evren Sitesi sakinleriyle bir araya gelen Ali Coşkun, komşularıyla sohbet etme fırsatı buldu. Gerçekleşen buluşmada Türkiye’nin deprem gerçeği üzerine konuşmalar yapılırken 6 Şubat 2023 tarihinde asrın felaketi depremde hayatını kaybedenler de anıldı. Ali Coşkun, özellikle aylardır dolaştığı Ataşehir’de depreme karşı hiçbir hazırlığın olmadığının altını çizdi.  Başkan Coşkun, ayrıca on beş senedir verilen mücadelede imar planlarının çıkması için çalışan herkese teşekkür ederek, “İmar için verilen mücadeleyi hem yakından takip ettim. Hem de zaman zaman Sayın Battal İlgezdi ile Ataşehir’de oturan bir vatandaş olarak bilgi de edindim. Yıllardır yaşanılan mağduriyet nihayet sona erdi. Ama asıl iş şimdi başlıyor. Ekonomik krizin tencereyi vurmasının yanı sıra barınmayı da oldukça güçleştirdiği bu dönemde Ataşehirli vatandaşlarımız tedirgin. ‘Evimiz sonunda yapılacak ama ben onca kirayı nasıl vereceğim?’ şeklinde haklı kaygıları mevcut.  Ben seçim çalışmalarıma başladığım ilk gün söylemiştim. İnşallah ben gelene kadar imar çıkar dedim ve oldu. Gerisi bizde…  Ataşehir, 1 Nisan tarihinden itibaren inşallah ben ve ekip arkadaşlarıma emanet. Ataşehir’de kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Herkesin içi rahat olsun. Battal İlgezdi nasıl ‘imarı çıkaracağım’ dedi ve çıkardıysa ben de aynı eminlikle söylüyorum, Ataşehir’de kimse mağdur edilmeyecek.” dedi.

“1 Nisan’dan itibaren FSM’ye Ataşehir Belediyesi’nin elinin değdiğini bu hastaneye gelen herkese hissettireceğiz”

Deprem ve kentsel dönüşüme ilişkin konuların hakim olduğu buluşmada Ataşehir sınırları içerisinde tek devlet hastanesi unvanı olan FSM de gündeme geldi. Başkan Ali Coşkun site sakinlerinden edindiği bilgi ışığında şöyle konuştu: “Şu an ülkemizdeki doktor sıkıntısından FSM Hastanesi de nasibini alıyor biliyorum. Özellikle pandemi döneminde ulusal medyaya da yansıyan hijyenden uzak koşullarla hasta bakılması görüntüleri beni gerçekten çok üzmüştü. Hem sağlık çalışanlarının fedakarlıkları, hem hastalar, hem hasta yakınlarını düşünürsek yapılmamış bir tek hizmet bile onlarca insanın mağdur olmasına sebep…  FSM’ye sahip çıkacağız. Özellikle fiziki şartları, hijyen koşullarına yönelik detaylı bir ARGE çalışması gerçekleştireceğiz. 1 Nisan’dan itibaren FSM’ ye Ataşehir Belediyesi’nin elinin değdiğini bu hastaneye gelen herkese hissettireceğiz.”

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ