logo

‘Ana Renkler’ Yıl Sonu Resim Sergisi: Bir Tablo Bir İnsan

‘Ana Renkler’ Yıl Sonu Resim Sergisi: Bir Tablo Bir İnsan

Ataşehir Belediyesi’nin “Sanat Eğitimlerini Mahallenize Getiriyoruz” projesi “Ana Renkler” resim kursiyerlerinin eserleri sanatseverlerle buluşuyor.

Recep Kenan /itvhaber.com

Ana Renkler kursiyerlerinin “Bir Tablo Bir İnsan” adlı sergisi İçerenköy İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nde 2 Haziran’a kadar ziyaret edilebilecek.

Eğitmenler Serpil Gündoğdu Yeşilırmak, Nilüfer Varol, Sevim Bağdatlı Çelik ve Seda Alp gözetiminde Ataşehir Belediyesi’nin “Sanat Eğitimlerini Mahallenize Getiriyoruz” projesi kapsamındaki “Ana Renkler” resim kursiyerlerinin çalışmalarından oluşan yıl sonu sergisi açıldı.

SERGİ: BİR TABLO BİR İNSAN

Bir sanat yapıtının yolculuğu sanatçının öznelliğiyle başlar ama bu öznellikle bitmez. Çünkü sanatçı için eseri, kendini ifade etmek, iletişim kurmak, duygu ve düşüncelerini aktarmak için bir araçtır. İzleyici, bir tabloya baktığında sadece estetik bir ürünle karşılaşmaz ayrıca bir kişiyle tanışır. Kullanılan renkler, biçimler bir temayı oluştururken aynı zamanda içsel yolculuğuna çıkmış bir insanı anlatır. İzleyici olarak bizler sanat yapıtının bu işlevi sayesinde yalın olarak bir eserle baş başa kalmayız aynı zamanda biriyle tanışır, onu anlar, eleştirir yada onunla empati kurarız.

Ataşehir Belediyesi’nin 2010 yılından bu yana sürdürdüğü “Sanat Eğitimlerini Mahallenize Getiriyoruz” projesi kapsamında düzenlenen “Ana Renkler” isimli resim eğitimlerine katılan kursiyerlerin eserleri 24 Mayıs’tan itibaren sanatseverlerle buluşuyor.

İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Bir Tablo Bir İnsan” adlı sergi, 2 Haziran’a kadar ziyaret edilebilecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ