logo

Anadolu Yakasına Yenidoğan Söğütlüçeşme Metrosu Geliyor

Anadolu Yakasına Yenidoğan Söğütlüçeşme Metrosu Geliyor

İBB Başkanı İmamoğlu, Yenidoğan-Söğütlüçeşme Metrosu projesi ile ilgili açıklamada, Yenidoğan’dan başlayan yeni bir hat tasarladıklarını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yenidoğan Söğütlüçeşme metro projesi tasarımı ile ilgili açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kamu bankaları İBB’ye sıfır kredi verdi, buna rağmen 2.5 milyon kişiye hizmet edecek Yenidoğan-Söğütlüçeşme Metrosu’nu projelendiriyoruz.” Dedi.

YENİ METRO YENİDOĞAN’DAN BAŞLAYACAK SÖĞÜTLÜÇEŞME’YE İNECEK

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Yenidoğan-Söğütlüçeşme Metrosu projesi ile ilgili açıklamada, “Yenidoğan‘dan başlayan yeni bir hat tasarladık. Bu hat Anadolu Yakası’na öyle bir katkı sunacak ki Yenidoğan’dan başlayacak Kadıköy Söğütlüçeşme’ye inecek. 18 kilometre daha uzatılmış olacak. Toplamda 25 kilometrelik bir hat olacak. 18 istasyon olacak. Tam 2,5 milyon insanımıza hizmet edecek. Kadıköy, Ataşehir, Ümraniye, Çekmeköy ve Sancaktepe ilçelerini birbirine bağlayacak. Kadıköy Tavşantepe, Marmaray gibi hatlarla bağlantılı olacak.” İfadelerine yer verdi.

YENİDOĞAN EMEK HATTI MİNİBÜSLE DE TAŞINABİLİR

Daha önce tasarlanan Yenidoğan Emek metrosunun minibüsle de taşınabileceğini, hattın metro ile taşınmaya uygun olmadığını öngördüklerini kaydeden İBB Başkanı İmamoğlu, metronun maliyetinin kilometresinin 1 milyar lira olduğuna dikkat çekti ve metro projesini yeniden tasarlayarak Söğütlüçeşme’ye kadar uzattıklarını kaydetti.

SÖĞÜTLÜÇEŞME-YENİDOĞAN METRO HATTI: 25 KM, 18 İSTASYON

Yeni tasarladıkları şekliyle Söğütlüçeşme-Yenidoğan metro hattını 18 kilometre daha uzatıp, 25 kilometreye çıkaracakları bilgisini paylaşan İmamoğlu, “Söğütlüçeşme-Yenidoğan metro hattında 18 istasyon olacak. Tam 2,5 milyon insana hizmet edecek. Kadıköy, Ataşehir, Ümraniye, Sancaktepe ve Çekmeköy gibi ilçelerin insanlarını birbirine bağlayacak. Başka hatları kesecek; Kadıköy, Tavşantepe gibi. Marmaray hattı da içine girmiş olacak. Mustafa Kemal Atatürk’ün sözüyle, İstanbul’un yer altını tam anlamıyla demir ağlarla örmenin bir modeli gibi, belki de en son imzayı atıp Anadolu yakasını çok entegre hale getiren bir sistemi, modeli bitirmiş olacağız.” Açıklamasını yaptı.

YENİDOĞAN-EMEK TASARIM YANLIŞ BULUNDU

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Söğütlüçeşme-Yenidoğan (M13) metro hattı ile ilgili, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü;
“M13, yani Söğütlüçeşme-Yenidoğan metro hattı, artık İstanbul için çok önemli bir hat olacak. Ancak, daha önce tasarlandığı haliyle, yani 6.9 kilometre ve 2 istasyon şekliyle, az önce Yenidoğan-Emek diye tariflediğimiz şekliyle tasarım yanlış bulundu. Bunun tarifini şöyle söyleyebilirim: Yani burayı, bir minibüsle ya da otobüsle taşıyabilirsiniz; metroyla taşıyamazsınız. Metro, çok ağır bir iş. Metronun yerin altında 1 kilometresi, artık yaklaşık 45 milyon Euro’ları bulan… Bunun anlamı ne biliyor musunuz? 1 kilometresi, 1 milyar lira. Bu, kimin cebinden çıkıyor? Bizim insanımızın cebinden çıkıyor. Yani eski parayla 1 katrilyon lira. Bunu biz yapacağız ama doğru iş olarak yapacağız.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ