logo

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TBMM’DEN GEÇTİ REFERANDUMA GİDİYOR

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TBMM’DEN GEÇTİ REFERANDUMA GİDİYOR

TBMM’deki 2. tur görüşmelerden sonra tümü üzerinde yapılan oylama sonucunda Anayasa Değişiklik Teklifi 339 oyla kabul edildi. 330 oyu geçen teklif halkın onayına sunulacak.

TBMM Genel Kurulu’nda teklifin tümü üzerine yapılan oylama sonucunda kullanılan 488 oydan 339’u kabul, 142 ret, boş oy sayısı 5 olarak belirlenirken 2 oy da geçersiz sayıldı. Oylamada çıkan bu sonuca göre 330 kabul oyu geçen teklif Nisan ayı içinde gerçekleşmesi beklenen Referandumla halkın oyuna sunulacak. Anayasa teklifi Nisan ayı içinde yapılacağı konuşulan referandumda da kabul görürse yürürlüğe girecek.

Anayasa değişiklik teklifi birinci tur görüşmeleri 9 Ocak Pazartesi Meclis Genel Kurulunda görüşülmeye başladı ve 7 gün sürdü. 18 Ocak Çarşamba günü başlayan değişiklik teklifinin ikinci tur görüşmeleri 3 gün sürdü. Her iki turda da maddelerin görüşülmesine geçilmesi ve iki iptal oylamayla toplam 18 madde 40 kez oylandı.

Son olarak teklifin tümü üzerine yapılan oylama sonucunda kullanılan 488 oydan 339 kabul, 142 ret, 5 boy, 2 oy da geçersiz kabul edildi.

Teklifin tümü üzerindeki oylama sırasında CHP’li kadın milletvekilleri oy kupalarının önünde bekledi. AK Partili kadın milletvekillerinin de oy kupalarının yanına gitmesi üzerine Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş duruma müdahale etti. Elitaş, kadın milletvekillerini yerlerine geçmeleri konusunda uyardı. Oy kullanırken ayakta bekleyen ve fotoğraf çektiren milletvekillerini Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı sık sık uyardı. Bahçekapılı milletvekillerinin fotoğraf çektirmemesini isteyerek başkanlık divanı önünde beklememelerini istedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ