logo

ARDEF Tabela Derneği Değil!..

ARDEF Tabela Derneği Değil!..

Başlıksız-12013 yılında kurulan Artvin Dernekleri Federasyonu’nun Ataşehir Küçükbakkalköy’deki yeni merkezi önde gelen siyasi temsilcilerin yoğun katılımı ile açıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir ve genel siyasetin önemli temsilcilerini katıldığı, “tulum, horon ve bişi”nin öne çıktığı Artvin Dernekleri Federasyonu’nun merkezinin açılış törenine Artvinliler ve Ataşehirliler yoğun ilgi gösterdi.

Artvin Dernekleri Federasyonu (ARDEF)’nun tabela derneği olmadığı ve hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadığının vurgulandığı açılış törenine Gamze Akkuş İlgezdi, Ali Cihat Işık ve Cem Toker siyasi mesajları ile damga vurdular.

AKİF AHMZAÇEBİ

AKİF HAMZAÇEBİ

Güçlü STK, Güçlü Demokrasi Demektir

Başkan İlgezdi’nin derneklere yaptığı katkının aslında demokrasiye yapılan bir katkı olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlaya CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, sivil toplum örgütlerinin güçlü olması ile demokrasinin de güçlü olacağını kaydetti. Akif Hamzaçebi, Kılıçdaroğlu’nun Merkez Türkiye Projesi’ni açıkladığını hatırlatarak, Anadolu’da yeni bir cazibe merkezi oluşturmak suretiyle İstanbul’a olan göçü engellemek istediklerini kaydetti.

Göçle başlayan hemşeri derneklerinin kuruluşunun giderek hızlandığını ve İstanbul göç almaya devam ettikçe bu yapılanmanın da devam edeceğini söyleyen Akif Hamzaçebi; “Dernekler demokrasiye, sivil topluma kakı amaçlı faaliyet yürütüyorlar. Bulundukları, kuruldukları yerlere destek veriyorlar. Ayrıca, doğup büyüdükleri topraklara hizmet götürüyorlar. Bu bağlamda biraz sonra açılışını yapacağımız Artvin Dernekleri Federasyonu’nun oluşumu ve yeni binasında hizmeti olanları gönülden kutluyorum” dedi.

IMG_0204

ARDEF GENEL BAŞKANI METİN KAR

“Daha Kurumsal Kimlikle Hizmet Vereceğiz”

Artvin Dernekleri Federasyonu’nun 2013 yılında Artvin’in kurtuluş günü olan 7 Mart’ta kurulduğunun atını çizen Genel Başkan Metin Kar, bu güne kadar önemli etkinliklere imza attığını, daha kurumsa bir çatı altında daha kurumsal kimlikle hizmet verebilmek için Ataşehir’deki yeni merkezlerini hazırlayarak açılış için bir araya geldiklerini kaydetti.

IMG_0202

ARDEF YÖNETİMİ

Artvin Dernekler Federasyonu’nun her zamana hizmete hazır nitelikte ve güçte olacağını belirten Artvin Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Metin Kar, “sizleri ağırlamaktan keyif alacağız. Sizlerle Artvin ve ülkemizle ilgili konularda istişarelerde bulunacağız, konuşacağız. Burada gençlerimiz proje geliştirecek. Halk oyunları, kültürel etkinlik ve toplumsal her alanda faaliyetlerimizi sürdüreceğiz” sözleri ile federasyon çalışmaları hakkında bilgi vererek açılış törenine katılanlara katkılarından dolayı teşekkür etti.

BAŞKAN YARDIMCISI TUNCAY AKIN ORHAN

BAŞKAN YARDIMCISI TUNCAY AKIN ORHAN

“ARDEF Tabela Derneği Değil”

Artvin Dernekleri Federasyonu’nun İstanbul’un yükselen değeri Ataşehir’de hizmetine devam edeceğin altını çizen Ataşehir Belediye Meclis Üyesi ve Artvin Dernekleri Federasyonu (ARDEF) Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Akın Orhan, federasyonun içi boş bir tabela derneği olmadığını, doğaya, çevreye ve toplumsal sorunlara duyarlılık gösteren, gerektiğinde iradesini koyabilen bir sivil toplum kuruluşu olarak hizmet vereceğini kaydetti. Tutku ve özgürlük sloganı ile birlik, beraberlik ve dayanışmasını güçlendirmek için çalışmalar yapacağını belirten Tuncay Akın Orhan Artvin Dernekler Federasyonu’nun hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmayacağını vurguladı

“Artvin Federasyonu, KARKON’un 11 Kurucusu Arasında”

Artvin Dernekleri Federasyonu’nun kurucu 11 federasyon arasında olduğunu belirten Karadeniz Konfederasyonu (KARKON) Genel Başkanı Tahsin Usta, Artvinlilerin özgürlük, tutku ve Atatürk sevgisini simgelediğini, açılışı yapılacak olan Artvin Federasyonu’nun çok önemli işler yapacağına inandığını söyledi.

IMG_0230

“İktidara Gelince İlk Yapacağımız Göç Bakanlığı Kurmak”

Diğer partilerin milletvekili adaylarının da aralarında olmasını istediğini söyleyen CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı ve CHP 1. Bölge SKM Başkanı Ali Cihat Işık büyük öçlüde CHP’li adayların olduğunu vurguladığı konuşmasında; “Birinci görevimiz kentli olabilmektir. İstanbullu olmak. Kültürümüzü yaşatacağız. Horonumuzu oynayacağız. Bişi yiyeceğiz. Namusumuzla İstanbul’da tutunacağız. Bir taraftan da kentli olacağız. Kent kültürünü benimseyeceğiz. Bu kente yapılan her türlü yanlışlığa karşı duracağız. Bir taraftan da siyaset yapacağız. Ataşehir 15 dakikada başından sonuna gidilebiliri bir ilçedir. Siyasetin aktörleri; sendikalar, mühendis – mimar ve tabip odaları, hukukçular gibi siyasete aktörlük edenler bu ilçede yok. Ataşehir’de siyasetin aktörleri yöre dernekleri. Ben göç veren bütün vilayetler için söylüyorum; iktidara gelince ilk yapacağımız arasında Göç Bakanlığı kurmak” dedi.

IMG_0234

GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ

“Birliğimiz, Dirliğimiz, Beraberliğimiz Hiç Bitmesin”artvin_ardef-gamze

Memleket derneklerinin metropol yapılarının içinde çok önemli olduğuna inandığını vurgulayan CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Gamze Akkuş İlgezdi konuşmasında; “Dayanışabilmek, bir arada olabilmek, birlikte mücadele vermek, değerlerimizi kaybetmeden; örfümüzü, ananelerimizi koruyarak modernleşebilmek adına çok kıymetli bu yapılar. Bu yapılar; acılarımızı, sevinçlerimizi birlikte paylaşabilmek adına çok değerli. Birliğimiz, dirliğimiz, beraberliğimiz hiç bitmesin” dileğinde bulunarak, “Hayırlı olsun diyorum” dedi.

“70 Yıldır Bu Ülkeyi Sağ Partiler Yönetiyor”

Artvin’in özgürlük ve tutkuyu temsil ettiğinin vurguladığını hatırlatan Gamze Akkuş İlgezdi, ancak bu gün artık taraf olmak zorunda olunduğunu iddia ederek; “Siyasetin en önemli ayağı dengelerin olmasıdır” dedi. CHP’ye yöneltilen eleştirilere katılmadığını vurgulayan İlgezdi; “70 yıldır biz yönetmiyoruz bu ülkeyi. Sadece arada iki –üç yıl yönettik. 70 yıldır bu ülkeyi sağ partiler yönetiyor. Bir kere de sol bir partiyi deneyin. Ataşehir örneğidir. Sosyal demokrasinin en güzel işletildiği ilçedir Ataşehir. Ben hepinizin oylarına talibim” diyerek Artvinlilerden destek istedi.

IMG_0242

KADİR GÖKMEN ÖĞÜT

“Artvin, Yiğit ve Cesur İnsanların Memleketi

Okul hayatından hu yana tanıdığı Artvinli arkadaşları olduğu vurgulayan CHP İstanbul Miletvekili ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Kadir Gökmen Öğüt, “yiğit ve cesur insanların memleketi Artvin’e selam olsun. Dernek binası da hayırlı olsun” dedi.

IMG_0247

CEM TOKER

“Milletvekilleri İktidarı, STK’lar Milletvekillerini Denetler”

STK ve derneklerin dayanışma yanında siyasette yasama organlarının ve halkı temsil etmek üzere meclise gönderdiği milletvekillerinin de denetleyicisi olması gerektiğini vurgulayan Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem Toker, “Hangi partiden olursa olsun Artvin milletvekilleri Artvin halkının; hakkını, hukukunu, özel hayatını, gelirini, alın terini, Artvin’in kültürünü, koruyor musun korumuyor musun? Seçim bu hesabı sorma günü. Hangi partiden olursa olsun… Seçim, parasını verdiğiniz, “bu ülkeyi yönet” dediğiniz iktidardan bakanlardan, başbakandan hesap sorma günüdür. Milletvekilleri iktidarı denetler. Sivil toplum kuruluşları da milletvekillerini denetler” diye konuşarak STK ve derneklerin denetleme görevi olduğuna işaret etti.

CHP ATAŞEHİR İLÇ BAŞKANI HAKKI ALTINKAYNAK

CHP ATAŞEHİR İLÇ BAŞKANI HAKKI ALTINKAYNAK

 

Metin Kar’ın genel bakanlığındaki Artvin Dernekleri Federasyonu’nun Ataşehir Küçükbakkalköy’deki yeni merkezinin açılışına CHP Grup Başkanvekili ve CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Akif Hamzaçebi ile birlikte; CHP İstanbul Milletvekili ve CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Kadir gökmen Öğüt, CHP İstanbul 1. Bölge SKM Başkanı Ali Cihat Işık, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve ilçe yöneticileri, Saadet Parti Ataşehir İlçe Başkanı Adem Boz, Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem Toker, CHP İstanbul 1. Bölge milletvekili adayları Gamze Akkuş İlgezdi, Doğan Çakmak, Erkan Başboğa, Cem Haydar Bektaş, Karadeniz Konfederasyonu (KARKON) Genel Başkanı Tahsin Usta, Ataşehir Belediye meclisi Başkanı Sadi Özata, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Namık Sürmen, Ataşehir Belediye meclis üyeleri Meryem Atlıhan, Tuncay Akın Orhan, dernek birlik ve STK başkan ile yöneticileriyle Ataşehirliler katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ