logo

Askerlik Şubelerinin Bazıları Kalkıyor

Askerlik Şubelerinin Bazıları Kalkıyor

ismet yilmaz_askerlik _subesiMilli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, askerlik şubelerinin bazılarının kalkabileceğini söyledi. Yoklamalar ve askerlik mecliside kalkabilir. Askerlik şubeleri kalkıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Bazı askerli şubelerine günde 2 kişinin geldiğini belirten Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz yılda 700 kişinin gelmediği şubelerin olduğunu vurgulayarak, bazı yerlerdeki askerlik şubelerinin ve yoklamaların kaldırılabileceğini söyledi.

Bakanı İsmet Yılmaz, işlemlerin internet üzerinden yapılabileceğini söyledi.

ASKERLİK ŞUBELERİNE İHTİYAÇ AZALDI

Askerlik şubeleri ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Yılmaz, askerlik işlemlerini kolaylaştırmak istediklerini belirterek, şunları söyledi:

”Yedeklik yoklamasını, ilk yoklamayı ve askerlik meclisini kaldıracağız. Şu anda sadece günde iki kişinin geldiği askerlik şubelerimiz var. Yıllık 700’ün altında gelenler var. Mesafe de 45 dakikadan az ise ki zaten internet üzerinden yapılacak, o zaman bu askerlik şubelerini açık tutmanın bir faydası olmadığını düşünüyorum. Artık nüfus göçüyor, büyük illere geliyor. Nüfusu düşük olan ve göç veren illerdeki askerlik şubelerine ihtiyacın azaldığı görülmüştür” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ