logo

ASYA İLE AVRUPA ‘AVRASYA TÜNELİ’YLE BAĞLANDI

ASYA İLE AVRUPA ‘AVRASYA TÜNELİ’YLE BAĞLANDI

Asya ile Avrupa kıtalarını deniz altından karayolu ile bağlayan Avrasya Tüneli açılış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Boğazı’nda denizin 106 metre altından geçerek Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan Avrasya Tüneli Kazlıçeşme-Göztepe arasındaki 8 şeritli bağlantısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Avrasya Tüneli’nin Yenikapı’daki girişinde düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte; TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile vatandaşlar katıldı.

RUS BÜYÜKELÇİ KARLOV’UN ÖLÜMÜNDEN ÜZÜNTÜ DUYDUM

İstiklal Marşı’nın ardından Kuran okunarak başlayan açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus Büyükelçisi Karlov’a düzenlenen suikast ile ilgili; “Dün Ankara’da alçakça bir saldırıda hayatını kaybeden Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Karlov’un ölümünden duyduğum üzüntüyü bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Gerçekten de bir diplomat olarak takdir ettiğim bir arkadaştı” dedi.

YILBAŞINA KADAR 15 TL

“Yılbaşına kadar buranın ücreti 15 TL olsun” diyerek açılıştan itibaren köprü geçişinin yıl başına kadar 15 TL olması kararını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıdırım’ın da olurunu alarak; “Geliri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız’daki şehitlerimize yönelik hesaba girecek. Buranın geliri yılbaşına kadar 15 liradan. Resmi hesap daha sonra ilan edilecek. TL olarak 15 liradan o güne kadar bu geçişler yapılacak” diye konuştu.

DENİZİN 106 METRE ALTINDAN 8 ŞERİT

İstanbul Boğazı’nda denizin 106 metre altından Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan Avrasya Tüneli ile iki kıtaya denizin altından 4 dakikada geçilebiliyor. Kazlıçeşme-Göztepe arasında Avrasya Tüneli 4 gidiş, 4 geliş şerit olarak hizmet verecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ