logo

AtaEğitimDer Programında Gönüllüler Eğitime Destek İçin Yarıştı

AtaEğitimDer Programında Gönüllüler Eğitime Destek İçin Yarıştı

Ataşehir Eğitim Derneği burs ve eğitime destek için kaynak yaratmak amacıyla eğitim gönüllülerinin katıldığı “Eğitime Destek” programı düzenledi.

Recep Kenan / itvhaber.com

Bir grup eğitim gönüllüsü tarafından 7 yıl önce “Eğitimde fırsat eşitliği” hedefi ve “Bir Çocuk Gülerse, Dünya Değişir” sloganıyla kurulan Ataşehir Eğitim Derneği (AtaEğitimDer) geliri eğitime katkı ve öğrencilere burs kaynağı olarak değerlendirilmek üzere “Eğitime Destek” programı düzenledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından “Eğitime Destek” programının açılış konuşması yapan Ataşehir Eğitim Derneği (AtaEğitimDer) Başkanı Şerare Genca Genç konuklarını selamlayarak, derneğin amacı ve çalışmaları hakkında bilgi paylaştı.

7 YILIN SONUNDA 76 ÇOCUĞA BURS

Derneğin ilk yılında 9 öğrenciye burs vererek başladıklarını hatırlatan AtaEğitimDer Başkanı Şerare Genca, 7 yılın sonunda mezunlarla birlikte toplam 76 çocuğa burs verdiklerin kaydetti.

Ataşehir Eğitim Derneği (AtaEğitimDer) tarafından Ataşehir’de düzenlenen “eğitime destek” etkinliğine, CHP İlçe başkanı Celal Yalçın, CHP Ataşehir Belediye Başkan adayı Onursal Adıgüzel, İYİ Parti İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu, İYİ Parti Ataşehir Belediye Başkan adayı Ali Coşkun, Memleket partisi Ataşehir Belediye Başkan adayı Reşat Şahin Öztürk ve siyasi partilerin yöneticileri, mahalle muhtarları, STK temsilcileri ile eğitim gönüllüleri katıldı.

AtaEğitimDer Başkanı Şerare Genca Genç‘in konuşmasından sonra dernek çalışmalarına sponsor olan, destek veren kişi ve kuruluşlara plaket takdim edildi. Eğitime destek ve burs için kaynak oluşturmak üzere yapılan çekilişte de ödül kazananlar, ödüllerini eğitime destek için derneğe hibe ettiler.

MİLLİ VOLEYBOLCU EDA ERDEM’İN FORMASINA REKOR İLGİ

Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray formaları ile Fenerbahçe topu ve Milli Voleybolcu, kaptan Eda Erdem’in forması da eğitime katkı için açık arttırma ile satıldı. Açık artırma eğitim gönüllüleri tarafından yoğun ilgi gördü. Mezatta formaları alan eğitim gönüllüleri, formaları engelli çocuklara bıraktılar.

KADINLAR GÜNÜNDE ANLAMLI HEDİYE

Açık artırmada çok büyük ilgi gören Milli Voleybolcu Eda Erdem’in forması için kıyasıya mücadeleye gire İyi Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Ali Coşkun, yaklaşan “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü hatırlatarak son teklifle kendisinde kalan formayı yarıştığı Rahşan Hanıma hediye etti.

Açık arttırmayı sunan ATA Eğitim Derneği’nin kurucu başkanı Turgay Kılıç, mezata ilgi gösteren ve eğitime destek veren tüm katılımcılara teşekkür etti.

EYLEME GEÇMEYEN FARKINDALIK PİŞMANLIKTIR

“Eyleme geçmeyen farkındalık pişmanlıktır” cümlesiyle konuşmasına başlayan Ataşehir Eğitim ve Kültür Derneği (AtaEğitimDer) Başkanı Şerare Genç Gence, “Farkında olduklarımız, bir kesimin yaşadığı derin yoksulluk, bizi bir grup arkadaşa ne yapabilir, işin neresinden tutabilir ve katkı sağlayabiliriz diye düşündürttü. Fırsat eşitliğinin giderek yok olması, özellikle çocuklarımız üzerinde olumsuz etkiler oluşturuyordu. 7 yıl önce daha eşit bir dünya yaratabilmek için çabalamaya ve Ataşehir Eğitim Derneğini kurmaya karar verdik. Çalışma alanlarımızı; maddi olanaksızlıklar yüzünden eğitim alamayan çocuklarımıza burs sağlamak, okullarımıza kütüphaneler, Atatürk köşeleri ve derslikler yapmak. Çocuklarımızın giyim, kırtasiye, tablet eksiklerini gidermek şeklinde belirledik.” Dedi.

9 ÖĞRENCİMİZLE BAŞLADIK, 76 ÇOCUĞUMUZA BURS VERDİK

Ataşehir Eğitim ve Kültür Derneği (AtaEğitimDer) Başkanı Şerare Genç Gence konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü:

“İlk yıl 9 öğrencimize burs vererek başladık. 7 yılın sonunda mezunlarımızla birlikte toplam 76 çocuğumuza burs verdik. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dur demek, dengesizliği önlemek adına kızlarımıza pozitif ayrımcılık yaptık. Ataşehir’de ve farklı illerimizde Atatürk köşeleri, Zübeyde Hanım kütüphaneleri ve resim -müzik sınıfı gibi etkinlik derslikleri açtık.”

DOĞU İLLERİMİZDE VE İSTANBUL’DAKİ OKULLAR MALZEME DESTEĞİ

“Doğu illerimizde ve İstanbul’daki okullarda ihtiyacı olan öğrencilere bot, mont, kırtasiye malzemeleri gönderdik.”

TOPLUMLARIN REFAHI DAYANIŞMAKTAN GEÇER

“Toplumların refahı dayanışmaktan geçer. Yukarıda saydığım ve sizin ekranlarda gördüğünüz çalışmalarımızı yaparken sırtımızı siz değerli dostlarımıza dayadık. Sizin bize olan güveniniz umutsuzluğun ve korkunun karşısında umudu ve sevgiyi yeşertti.”

ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ LAYIKIYLA YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

“Ataşehir Eğitim Derneği olarak, Mustafa Kemal Atatürk ve kuruluş ilkelerimize bağlı, değerlerimizden ödün vermeden, çocuklarımızın iyiliği için üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Değerli yönetim kurulu arkadaşlarımı emekleri için teşekkür ediyorum. Bugün bizimle burada olduğunuz için tekrar teşekkür eder sevgi ve selamlarımı sunarım.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ