logo

ATAFOLK DOKUZUNCU YILINDA YİNE ŞAŞIRTMADI

ATAFOLK DOKUZUNCU YILINDA YİNE ŞAŞIRTMADI

Ataşehir Öğretmenleri Halk Oyunları Topluluğu (ATAFOLK), kuruluşundan bu güne her yıl sonu düzenlediği gösterilerden 9.’sunu gerçekleştirdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Turan Çelebi koordinatörlüğünde, hocaları; Gültekin Çelik, Orhan Yaldız, Eresel Uygur, Deniz Danış ve Şeref Kurt ile hazırlanan Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı öğretmenlerden oluşan Ataşehir Öğretmenleri Halk Oyunları Topluluğu (ATAFOLK)’nun, bu yıl 9.’sunu düzenlediği yıl sonu gösterisi, Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’nde gerçekleşti.

Ataşehir Öğretmenleri Halk Oyunları Topluluğu (ATAFOLK)’nun, bu yıl 9.’sunu düzenlediği yıl sonu gösterisi, Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’nde gerçekleşti. Ataşehir Öğretmenleri Halk Oyunları Topluluğu (ATAFOLK) bu yıl da sergiledikleri olağanüstü performansla, alıştırdıkları izleyicileri şaşırtmadı

Açılış konuşmasını yapan Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, “9 yıl önce, Anadolu kültürünün yaşatılmasını sağlamak, gelenek ve göreneklerimizi, folklorümüzü nesilden nesile aktarabilmek amacıyla bir grup öğretmen tarafından başlatılan bu proje bugüne kadar başarıyla gelmiş bulunuyor. Ben bu güzel ve anlamı organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Çiçek takdimi için sahneye çıkan Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu yaptığı kısa konuşmada halk oyunları gösterisinde emeği geçen ve katkı verenlere teşekkür etti.

12 yaşında başladığı ‘Halk Oyunları’na; “Ölürsem beni kostümümle gömün” diyecek kadar bağlı olan Hasbettin Altınok’un yaşamını anlatan slayt gösterimi sonrası ATAFOLK bünyesindeki Halk Oyunları Hizmet Ödülü Belirleme Komisyonu Başkanı Ünal Altınok ile birlikte sahneye davet eilerek Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu tarafından çiçek takdim edildi.

94 öğretmen, 4 öğrenci ve 44 öğretmen yakını 142 kişiden oluşan Ataşehir Öğretmenleri Halk Oyunları Topluluğu (ATAFOLK), Zeybek, Sinop, Diyarbakır, Karadeniz, Van, Fethiye, Hakkari, Kafkas, Üsküp gibi farklı bölgelere ait birbirinden güzel halk oyunları ile konuklara bu yıl da unutulmaz bir gece yaşattı. Yurdun dört bir yanından halk oyunlarından örnekler sahnelendiği gecede sema gösterisi de yer aldı.

Final müziği ve dansıyla devam eden gecenin sonunda; Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu tarafından, ATAFOLK eğitmenlerine ‘Halk Oyunları Hizmet Ödülleri’ verildi.

Gecenin onur konuğu, Bar ve Saz kültürünün çınarlarından olan ve Hasbi Baba diye bilinen, 83 yaşındaki Erzurumlu Hasbettin Altınok da, Türk kültürüne olan katkılarından dolayı ödüle layık görüldü.

Dokuzuncu yıl sonu gösterisinde de izleyiciden yoğun alkış ve beğeni alan Ataşehir Öğretmenleri Halk Oyunları Topluluğu (ATAFOLK), “10. yıl gösterisini bekleyin” diyerek, ATAFOLK’un 10. kuruluş yılı nedeniyle çok daha etkili bir gösteri hazırlığında olduklarının işaretini verdi.

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Ataşehir Öğretmenleri Halk Oyunları Topluluğu (ATAFOLK)’nun yıl sonu gösterisini Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ve eşi, Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafert Karamehmetoğlu ve eşi ile birlikte; İzimit Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürü ATAFOLK kurucularından İrfan Zeki Er, okul müdürleri öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar izledi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ