logo

Ataşehir 2019 Huzur Toplantısı Kaymakam Ertaş Başkanlığında Yapıldı

Ataşehir 2019 Huzur Toplantısı Kaymakam Ertaş Başkanlığında Yapıldı

Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş başkanlığında Belediye ve kurum yöneticileri, dire amirleri, okul müdürleri, muhtarlar ve STK temsilcilerinin katılımıyla ‘Huzur Toplantısı’ yapıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Başkanlığında gerçekleşen Huzur Toplantısında konuşan Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, hem yeni seçilenlerle de tanıştıkları muhtarlardan ve diğer yerel temsilcilerden Ataşehir’in sorunlarını dinlediklerini , tespit edilen sorunların çözümü için ilgilileri ile iletişime geçileceğini kaydederek, katılımcıların yaklaşan Ramazan Bayramını kutladı.

Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş başkanlığında, Ataşehir  İlçe Emniyet Müdürü Mesut Aslan’ın katımlıyla  Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen 2019 yılının ilk Ataşehir İlçe Huzur Toplantısına, Ataşehir Belediyesi’ni temsilen katılan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Deniz Kutlu ile birlikte; Ataşehir İlçe Müftüsü Şakir Pinal, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Battal Sarıkaya, Ataşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Arife Midyat, mahalle muhtarları, Erenköy Gümrük Müdürlüğü Nakliye İşletme Müdürü Gülden Kılıç  ile İBB Sebze ve Meyve Hali Müdür Yardımcısı Celal Özden, okul müdürleri, STK temsilcilerinin katılımı ile yapıldı.

Muhtarların ayrı ayrı dile getirdikleri mahallelerindeki metruk yapılarda yuvalanan madde bağımlıları ve satıcılar konusunda şikayetleri ile ilgili Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ile Ataşehir  İlçe Emniyet Müdürü Mesut Aslan açıklamalar yapıldı.

MAHALLELERDEN ÇOK HIZLI BİR BİLGİ AKIŞI OLUYOR

Ataşehir’de emniyet ve güvenlikle ilgili sorunların oldukça azaldığının gözlendiğini kaydeden Kaymakam  Ertaş, İstanbul ortalaması doğrultusunda sorunların varlığını kabul erek, “Bakanlımız ve Valiliğimizin talimatıyla madde bağımlılığı ile ilgili ilave tedbirler aldık. Bekçi atamaları ile mahallelerde görevlendirmeler yaptık. Operasyon sayımız bir hayli fazla. Okulların etrafını güvenlikli bölge haline getirdik. Ben emniyetçi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Muhtarlarımıza da teşekkür ediyorum. Mahallelerden çok hızlı bir bilgi akışı oluyor. Görevlilerimiz de müdahale diyor.” Dedi.

HUZUR TOPLANTISININ AMACI; SORUNLARIN VATANDAŞLA İŞBİRLİĞİ İÇİNDE ÇÖZÜMÜ

Huzur toplantısının muhtarlar ve diğer katılımcılar tarafından iletilen sorunların vatandaşla işbirliği içinde çözümünü amaçladığının altını çizen Ataşehir  İlçe Emniyet Müdürü Mesut Aslan, katılımcılardan aldığı şikayetleri değerlendirerek, gerekenlerin yapılacağını ifade etti.

İnönü Muhtarı Songül Ercan, Küçükbakkalköy Muhtarı Birgül Korkmaz Çilesiz, İçerenköy Muhtarı Sırma Doğru ve Örnek Mahallesi Muhtarı Sinan Emrah Yıldırım, Ferhatpaşa Muhtarı Murat Bozkuş söz alarak mahallelerindeki sorunları dile getirdiler.

PARKLAR VE METRUK YAPILARDAKİ MADDE BAĞLILARI GÜNDEMDE

Gündeme gelen sorunlar arasında yer alan; parklarda ve sahipsiz, metruk yapılarda barınan madde bağımlıları ile bunlara madde tedarik eden satıcıların varlığın dikkat çekilerek tedbir alınması yönünde talepler dile getirildi.

FERHATPAŞALILAR YABANCI UYRUKLULARDAN ŞİKAYETÇİ

Ferhatpaşa Muhtarı Murat Bozkuş ise mahallelerinde barına Suriye ve Afganlıların vatandaşların şikayetine konu olduğunu, çok sayıda yabancı uyruklunun bölgede yaşadığını kaydetmesi üzerine Kaymakam Ertaş ilgililere bu konu ile ilgili bölgede çalışma yapılması talimatı verdi.

İÇERENKÖYDEKİ MERUK YAPI İHTİLAFLI ve YARGIDA

Bostancı Köprüsüne yakın İçerenköy’deki metruk yapının çevreyi ve yoldan geçenleri rahatsız ettiği, ilgilerden müdahale talebi gelmesi üzerine söz alan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Deniz Kutlu, söz konusu alanın sahipli olduğunu, ihtilaf nedeniyle yargıda olduğu için işlem yapılamadığını kaydedip, yol gibi görünen iç kısmın yeni imar planında yol olmadığı için müdahale yapılamadığını ifade etti.

TIRLAR GÜMRÜK SAHASINA PARK ETSİNLER

Vatandaşlardan gelen tık parklanmalarını dile getiren muhtarlara yanıt veren Gümrük Müdürlüğü Erenköy Gümrük Müdürlüğü Nakliye İşletme Müdürü Gülden Kılıç, ücret vermemek için içeri girmediklerini  ifade ettiği TIR’ların gümrük sahasına alınmadığı iddialarının doğru olmadığını,  işlemleri için bekleyen turların Gümrük Müdürlüğü sahasına girmeleri gerektiğini, caddelerde parkları kendilerinin de istemediklerini kaydetti.

TIR’LAR YABANCI PLAKA, İŞLEM YAPILAMIYOR

Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş bu konuda yapılabileceklerin incelenmesi talimatını verdiği C Bölgesi Trafik yetkilisi, ark yapan TIR’ların önemli bir bölümünün yabancı araç olduğunu ve yabancı plakalara işlem yapılamadığını, bu büyüklükteki araçları çekmenin de mümkün olmadığını ifade etti.

TIR’LARA CAYDIRICI OLMASI AMACIYLA CEZA UYGULANSIN

Bu açıklama üzerine muhtarlar  ve diğer katlımcılardan caddelere park eden TIR’lara caydırıcı olması amacı ile denetimlerin sıklaştırılarak ceza uygulanması talebini dile getirdiler.

HALİ TAŞINMASI ÖNÜMÜZDEKİ SENEYE SARKTI

Ataşehir’deki trafik sorununun kaynaklarından olan Sebze Halinin taşınması için çalışmaların sürdüğünü kaydeden İBB Sebze ve Meyve Hali Müdür Yardımcısı Celal Özden, 5 lira vermemek için içeri girmeyen araçların trafik sıkışmasına neden olduğuna işaret ederek; Tuzla’da yapımı süren yeni hal tesislerinin tamamlanması ile 2020 yılı içinde İçerenköy Sebze ve Meyve Hali’nin taşınacağını kaydetti.

Halin taşınması ile ilgili yol bağlantısı sorunları olduğunu kaydeden Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Deniz Kutlu,  taşınma sürecinin daha da sarkabileceğini iddia ederken, yapım sürecini yakından takip ettiğini vurgulayan Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş ise hal inşaatının daha fazla gecikeceğini sanmadığını söyledi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ