logo

Ataşehir Belediye Meclisi 2021 Yılı İlk Çalışmasını Tamamladı

Ataşehir Belediye Meclisi 2021 Yılı İlk Çalışmasını Tamamladı

Ataşehir Belediye Meclisi 3. Seçim dönemi, 2. Toplantı yılı 2021 yılı ilk çalışması Ocak ayı toplantıları 4 ve 7 ocak günleri Meclis 1. Başkanvekili Sevgi Uluğ başkanlığında gerçekleşti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediyesi Meclisi 2021 yılı ilk mesaisi olan Ocak toplantıları 4 ve 7 Ocak günü yapılan birleşimlerle tamamlandı.

Ataşehir Belediye Meclisi 2021 yılının ilk toplantısı olan Ocak ayının ilk birleşimi ile Ataşehir Belediye Meclisi 1.Başkanvekili Sevgi Uluğ başkanlığında başladı.

GÜNDEM DIŞI KONUŞMALARDA KUTLAMA VE ANMA MESAJLARI

Gündeme geçilmeden önce siyasi parti grup sözcüleri grupları adına ve şahıslar gündem dışı söz alarak 2020 yılı sonu ile 2021 yılının ilk mesajlarını ileterek temennilerini dile getirdiler.

2021 yılı ilk günlerinde yaşanan kayıplardan öncekli dönem Meclis üyesi Süleyman Karadağ ile Ataşehir Belediye Meclisi Üyesi ve Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Köse’nin abis Ramis Köse ile birlikte bu dönemde hayatını kaybeden Ataşehirilere rahmet, yakınlarına taziye ve baş sağlığı dileklerini ilettiler.

Sarıkamış şehitlerinin de anıldığı oturumda, Ocak ayında katledilen demokrasi ve basın şehitleri araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu ile Muammer Aksoy ölüm yıldönümlerinde anılarak, rahmet ve minnetler dilekleri aktarıldı.

İLHAMİ YILMAZ: TRT VE BASIN ATAŞHİR BELEDİYESİ’Nİ YOK SAYDI

İlk toplantıda CHP Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz, Ataşehir Belediyesi’nin Marmara Belediyeler Birliği tarafından Ataşehir Monheim Tasarım Okulu projesinin ödül aldığını ve yine Almanya Monheim Belediyesi ile kardeş ilişki kapsamında yapımına başlanan cami’nin önümüzdeki yıla kadar tamamlanarak açılacağını belirtti. Yılmaz, haberlere konu olan Almanya’daki cami yapımında Ataşehir Belediyesi’nin hiç adının geçmemesine, yer verilmemesine sitem etti.

SMA HASTALARI ÜZERİNDEN DEVLETİN YIPRATILDIĞINI İDDİASI

2021 yılını ülkemiz ve Ataşehir’ hayırlı olması dileği ile gündem dışı aldığı sözle konuşmasına başlayan Ak Parti Grup Başkanvekili Av.Mustafa Naim Yağcı, bu dönmemde yaşanan kayıplar rahmet, yakınlarına sabır ve önceki dönem Kovit 19 testi pozitif çıkan önceki dönem İBB Başkanı Kadir Topbaş’a geçmiş olsun dileğini aktardı. Yağcı, tedavilerinin sağlanması için sosyal medyada kampanyalar düzenlenen SMA hastaları üzerinden devletin yıpratıldığını iddia etti.

Deprem riski nedeniyle kentsel dönüşüm çalışmalarının önemine dikkat çeken Naim Yağcı, Ataşehir’de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan, Sarıkamış şehitleri ile Atatürk ve silah arkadaşlarının da olduğu tüm şehitlere rahmet, minnet ve gaziler de şifa dileklerini aktardı.

BATTAL İLGEZDİ, MİLLETİ VEKİLLERİNE GÖREV VERDİ

TOKİ tarafından Kentsel dönüşüm çalışması yürütülen İmar İskan Blokları maliklerinden gelen şikayetleri inceleme ve değerlendirmenin CHP’li milletvekillerinin görevi olduğunu, vatandaşların sorunlarına sahip çıkıldığını kaydeden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, milleti vekillerine görev verdiğini hatırlattı.

ÜYELER GÖRÜŞ VE ELEŞTİRİLERİ AKTARDI

Şahıslar adına konuşan Tuğba Dönmez 10 Ocak Çalışan Gazetecileri Günü, kadın cinayetleri ve İstanbul Sözleşmesi ile toplumsal cinsiyet eşitliği komisyonu alanında görüş e eleştirilerini dile getirdi.

Gündem dışı konuşmalardan sonra gündemdeki görüşmelere geçildi. Gündem maddesinde yer alan Denetim Komisyonu seçimi gerçekleştirildi. Seçimde, CHP Grubu üyeleri İnan Bektaş ve Birkan Birol, Ak Parti Grubundan Fatih Kayacı Denetim Komisyonu üyeliklerine seçildiler.

Gündemdeki teklif kararları kabul edilirken, diğer maddeler görüşülerek ilgili komisyonlara havalesi kabul edildi.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ MECLİSİ 2021 YILI OCAK AYI 2. BİRLEŞİMİ

Ataşehir Belediyesi Meclisi 2021 yılı Ocak Ayı 2. Birleşimi 7 Ocak Perşembe günü Saat 14.00’de Belediye Binası Konferans salonunda gerçekleştirildi.

İLHAMİ YILMAZ; VATANDAŞ AÇLIKLA, SEFALETLE SAVAŞIYOR

Ataşehir Belediyesi ikinci oturumunda gündem dışı aldığı sözde ülkemizdeki ekonomik sorunlara dikkat çeken CHP Meclis Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz; vatandaşın açlıkla, sefaletle savaştığını, gıda yardımı almak için uğraştığını vurgulayarak, “11 milyon emekli açlıktan ölüyor. Merkez Bankası rezervi eksi 49 milyarda. Bir maske dağıtmayı beceremedik. Bütün dünya aşılama sürecini başlattı. Endonezya’dan tutun Meksika, Brezilya, İngiltere aşılama çalışması yürütüyor. Biz ne hikmetse bir türlü aşlama çalışması başlatamadık.

ATAŞEHİR’İ YAŞANABİLİR HALE GETİREN AK PARTİ

Ataşehir Belediye Meclisi 2 toplantısında grubu adına söz alan AK Parti Gurup Başkanvekili Meclis Üyesi Av.Mustafa Naim Yağcı, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin, sadece iki yılda 100 milyonu borçlanma yetkisini eleştirerek, Ataşehir’i uçuruma götürecek borçlanmalara ortak olmayacaklarını kaydetti. Yağcı, Yenisahra, İçerenköy, Küçükbakkalköy, Atatürk Mahallesi, Kayışdağı planlarını çıkardıklarını, Ataşehir’i yaşanabilir hale getirenin AK Parti olduğunu iddia ederek; “Ne yaptınız? Gösterin diyorum, yok. Yatırım yok. Hizmet yok” diye konuştu.

HALUK SADIOKOĞLU MERKEZİ YATIRIMLARI AKTARDI

Günden dışı konuşması için söz alan AK Parti Meclis Üyesi Haluk Sadıkoğlu, 2020 yılı olayları ve AK Parti Hükümeti döneminde yapılan yatırımlar ile ilgili bilgi paylaşarak, 16 ili bağlayan dünyanın 4.sü olan Kömürhan Köprüsü hizmete açıldığını, şehir hastanelerinin açıldığını, 2020 yılında açılan Ayasofya’nın 86 yıl sonra ibadet hasretine de son verdiğini kaydetti.

BATTAL İLGEZİ AK PARTİ YÖNETİMİNDE İBB’DEN 10 YIL HİZMET ALAMADIK

AK Parti’nin yönetimindeki İBB’den 10 yıl hizmet alamadığından şikayet eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Ak Partili belediyelere de hizmeti aksatmadığını,  bütün belediyelere eşit ve adil hizmet verdiğini, hiçbir belediyeyi ayırt etmediğini kaydetti.

Gündemdeki maddeleri görüşüldü ve oylanarak kabul edildikten sonra 20121 yılı ilk çalışa dönemi Ocak ayı toplantıları tamamlandı.

Oturumu yöneten Meclis 1. Başkanvekili Sevgi Uluğ, Ocak ayı son oturumunu 01 Şubat 2021 günü toplamak üzere kapattı.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ