logo

Ataşehir Belediye Meclisi Başkan Vekilini Seçti

Ataşehir Belediye Meclisi Başkan Vekilini Seçti

Ataşehir Belediye Meclisi, İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak görevden uzaklaştırılan Battal İlgezdi göreve döneceği güne kadar görev yapacak Belediye Başkan Vekilini Seçti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Hakkındaki iddialar nedeniyle İçişleri Bakanlığı kararıyla 2 aylık süre ile görevinden uzaklaştırılan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin yerine vekaleten görev yapacak isim 1. Başkan Vekili Sadi Özata başkanlığında toplanan Ataşehir Belediye Meclisi’nde yapılan seçimle belirlendi.

3.turda salt çoğunlukla sonuçlanan seçimle belirlenen isim, Ak Parti Adayı Mustafa Cevat Arzık’ın aldığı 15 oya karşılık, 22 oy alan CHP Başkan Vekili Adayı İlhami Yılmaz oldu.

İstanbul Valiliğince belirlenen ve Ataşehir Kaymakamlığı tarafından tebliğ edilen tarih olan 16 Aralık ve Saat 14:00’da başlayan seçimin ilk turundan itibaren CHP ve Ak Parti guruplarının üyelerinin oylarını blok olarak korudukları gözlendi. Üçte iki çoğunluğun ilk iki turda her iki aday da gurup üyelerinin sayıları olan oyları aldılar. Cumhuriyet Halk Partisi Adayı İlhami Yılmaz, grubunun tamamı olan 22 oy sayısını alırken Ak Parti Adayı Mustafa Cevat Arzık grubunun üye sayısının tamamı olan 15 oyu aldı.

22 OY ALAN İLHAMİ YILMAZ BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ

Ataşehir Belediye Meclisi’nde yapılan üçüncü tur seçimde de aynı oylarını koruyan adaylardan Mustafa Cevat Arzık’ın aldığı 15 oya karşılık, 22 oy alan CHP Başkan Vekili Adayı İlhami Yılmaz, görevden uzaklaştırılan Battal İlgezdi’nin görevine döneceği zamana kadar görev yapmak üzere Ataşehir Belediye Başkan Vekili olarak seçildi.

ADAYLAR KONUŞMADI

Ak Parti Gurubu tarafından adayların eşit sürelerle kürsüden Meclis üyelerine hitap etme teklifine CHP grubunun karşı çıkması üzerine oturumu yöneten Meclis 1.Başkan Vekili Sadi Özata, üyelerin onayına sundu. Ak Parti Grubunun kürsüden konuşma talebinin yer aldığı teklifinin oylandığı, oylamada Ak Partili üyelerin evet oylarına rağmen CHP Grubunun ret oylarıyla kabul edilmedi.

ARZIK’IN ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ ADAYLIĞINI TEMURCİ AÇIKLADI 

Ataşehir Belediye Meclisi’nde gerçekleşecek seçim öncesi Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı’nda yapılan toplantıda Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci tarafından yapılan açıklamada Ataşehir Belediye Meclisi Ak Parti Gurup Başkan Vekili de olan Meclis Üyesi Mustafa Cevat Arzık’ın Ataşehir Belediye Başkan Vekili adayları olduğunu duyurmuştu.

CHP GRUBUNUN ADAYINI MECLİS TOPLANTISINDA AÇIKLADI

Seçim günün Grup toplantısı sonrası, Meclis Toplantısı öncesinde açıklanacağı söylenen CHP Grubu Ataşehir Belediye Başkan Vekili adayı ise son ana kadar açıklanmadı. Meclis toplantısı başladığında CHP Grubunun adayının Ataşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili olarak görev yapan İlhami Yılmaz olduğu Abdullah Der tarafından açıklandı.

Sçimin tamamlanması sonrasında konuşan Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Vekili Adayı Mustafa Cevat Arzık, sonucun Ataşehir için hayırlı olmasını dileyerek, “CHP Adayı İlhami Yılmaz, Ataşehir Belediye Başkanlığına vekalet edecek. Hepimiz davamıza sahip çıkmış birer üye olarak gönül isterdi ki; adaylar için kendini ifade etmeleri için söz hakkı verilmesi daha şık olurdu. Çünkü Ataşehir zaten imaj olarak zor, kötü günler yaşıyor. Bunu düzeltmek de bu Meclisin görevi ve şerefidir. Oturumu ytöneten Meclis Başkan Vekilini de kınıyorum. İnşallah biz yine İlhami Yılmaz arkadaşımızın yanında olacağız. Güzel, hayırlı işler yapılmasına destek vereceğiz. Ataşehir Belediyesi ile ilgili yolsuzluk dosyalarının da takipçisi olacağız Ataşehir halkı adına” diye konuştu.

ÖZATA’DAN, ARZIK’IN “KINAMA” İFADESİNE İTİRAZ

Oturum Başkanı Sadi Özata’nın, Arzık’ın “Kınama” ifadesini doğru bulmadığını ifade eden ve başkanlık yetkisini hatırlattığı itirazı sonrasında, Ak Parti Adayı Mustafa Cevat Arzık, ifadesini “Üzgün olduğu” şeklinde düzeltti.

Seçimin tamamlanmasından sonra teşekkür konuşması için kürsüye gelen CHP Grubu Ataşehir Belediye Başkan Vekili Adayı İlhami Yılmaz, verdikleri destek ve güvenlerinden dolayı Mecli üyesi arkadaşlarına teşekkür ederek, “Sayın Belediye Başkanımızın geçici bir süre görevinden ayrı kalacağından dolayı ve yasa gereği bu süreçte vekaleten görevi yürüteceğimden dolayı yüce Meclis çatısı altında görev yapan 37 arkadaşımdan birinin görev yürüteceği yasada belirtilmiştir. Demokratik ortamda yapılan seçim sonucunda Başkan Vekili olarak görevlendirilmiş bulunmaktayım. Tüm Meclis üyesi arkadaşlarıma gerekli hassasiyeti gösterdikleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.

DİLEĞİMİZ; BELEDİYE BAŞKANIMIZ BATTAL İLGEZDİ’NİN GÖREVİNE DÖNEMSİDİR

Hukuki olmayan nedenlerden dolayı görevden uzaklaştırıldığını iddia ettiği Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin en kısa sürede göreve dönmesini dileyen Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, belediye çalışmalarında aksamanın yaşanmayacağının altını çizdiği konuşmasını şu ifadeler ile tamamladı; “ Seçimle ve halkın iradesiyle göreve gelen Belediye Başkanımızı, hukuki olmayan nedenlerden dolayı görevden uzaklaştırılmasını etik bulmadığımızı ayrıca ifade etmek istiyorum. Yapılan tüm bu iftira kampanyalarına ve karalamalarına karşın, Sayın Belediye Başkanımızı görevden uzaklaştırılması için her hangi bir gerekçe ve bulguya tesadüf edilmemiştir. Şimdi, en önemli dileğimiz; Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’nin görevinin başına dönemsidir. Ataşehir halkı şunu bilmelidir ki; çalışmalarımızda en ufak kesinti ve aksaklık olmayacaktır. Çalışma arkadaşlarımızla birlikte Sayın Başkanlarımızın hizmetlerini devam ettireceğimizi ifade etmek istiyorum.”

Ataşehir Belediye Meclisi’nde yapılan seçimi Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı ve yöneticileri ile Ak Parti İstanbul İl yöneticisi Altuğ Karataş, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve yönetimi, Berhan Şimşek, Kadir Gökmen Öğüt, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da izledi.

İLHAMİ YILMAZ KİMDİR?

1953 yılında Malatya’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Malatya’da tamamladı. 1977 yılında İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisi’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi Enstitüsü ve İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Finans kürsüsünde MBA Master’ını tamamladı.

Kamuda ve özel sektörde kademeli olarak üst düzey yöneticilik yaptı. Halk Bankası’nda Proje Değerlendirme Uzmanı, TMSF’de yöneticilik görevlerinde bulundu.

Devlet Yatırım Bankası’yla Dünya Bankası’nın hazırlamış olduğu “Sanayi İşletmelerinde Proje Hazırlama ve Uygulama Seminerleri”ne katılarak dokuz ay süresince yurt dışında kaldı.

1999 yılından itibaren iki dönem Kadıköy Belediyesi Meclis Üyeliği ve Belediye Meclis Başkan Vekilliği; 2009 yılından itibaren de iki dönem Ataşehir Belediyesi Meclis Üyeliği, İBB Meclis Üyeliği, Belediye Başkan Yardımcılığı ve Başkan Vekilliği yaptı. Halen bu görevlerini sürdürmektedir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ