logo

Ataşehir Belediye Meclisi Kasım Çalışmalarına Başladı

Ataşehir Belediye Meclisi Kasım Çalışmalarına Başladı

Ataşehir Belediye Meclisi Kasım ayı 1’inci birleşiminde Başkan Vekili Kudret Arslan başkanlığında toplanarak gündemdeki maddeleri görüştü.

Ataşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantıları ilk oturumunda yapılan yoklama sonrası CHP Meclis Üyesi Selami İğrek’in sağlık gerekçeli istifa dilekçesi okunarak oybirliği ile kabul edildi.

Selami İğrek’ten boşalan meclis üyeliği görevine CHP yedek listesindeki Mehmet Alver atandı. Gündeme geçmeden gurupları adına gündem dışı söz alan CHP Grup Başkanı İlhami Yılmaz, AK Parti Gurup Başkanı Av.M. Naim Yağcı ve İYİ Parti Meclis Üyesi Oğuz Sarul, CHP Meclis Üyesi Selami İğrek’in istifasıyla yerine göreve başlayan Mehmet Alver’e hayırlı olsun dileklerini ilettikten sonra önemli günlerle ilgili mesajlarını aktardılar.

Ekim ayında 100.yılını kutladığımız Cumhuriyeti bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet, şükran ve rahmetle andılar.  Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün 85’inci ölüm yıldönümünden dolayı ülkenin kendisine minnet borçlu olduğunu dile getiren sözcüler bir kez daha minnet ve şükranla andılar.

24 Kasım Öğretmenler Günü’nü, 20 Kasım Dünya Çocuk hakları Günü’nü kutlayan sözcüler 25 Kasım Kadına Şiddet Günü nedeniyle her türlü şiddete karşı olduklarını meclis üyeleriyle paylaştılar. İsrail zulmünü lanetleyen sözcüler dünyanın bu zulme karşı duyarsız kalmasını da eleştirdiler.

AK Parti Meclis Üyesi Bayram Varol’un Mustafa Kemal Mahallesinin girişi ile Barbaros Mahallesinde İBB’nin yaptığı kavşak çalışmalarının var olan olumsuzlukları gidermediğine dair sözlü önergesi oybirliği ile başkanlık makamına havalesine karar verildi.

Gündem dışı konuşmalardan sonra gündem maddelerine geçildi. Gündemde bulunan 1’inci madde de Meclis Üyesi ve Meclis Divan Kâtibi Yedek Üye seçimi yapıldı. Yapılan kapalı zarf usulü oylamada tek aday Mehmet Alver 28 kabul oyla seçildi. 1 oy boş kullanıldı.

Gündemin 2’inci maddesin de Selami İğrek’ten boşalan Belediye Encümen Üyeliğine kapalı zarf usulü ile yapılan oylamada tek aday olarak gösterilen CHP Meclis Üyesi Abubekir Bozkızıl 18 kabul oyuyla seçildi. 11 oy boş kullanıldı.

Gündemi 3’üncü maddesinde Selami İğrek’ten boşalan Engelliler Komisyonuna tek aday Mehmet Alver oybirliğiyle seçildi.

Gündemde bulunan 4-5-6-7-8-10-11 ve 12’inci maddeler ilgili komisyonlara oybirliği ile havale edildi.

Gündemi 9’uncu maddesinde bulunan ve Selami İğrek’in istifasıyla boşalan Satış Komisyonu üyeliğine oyçokluğuyla Mehmet Alver seçildi.

Oturumu yöneten Meclis 1.Başkan Vekili Kudret Arslan gündemde görüşülecek başka madde kalmadığı gerekçesi ve 09 Kasım 2023 Perşembe günü saat 15.00 da toplanmak üzere oturumu kapattı.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ