logo

Ataşehir Belediye Meclisi Şubat Çalışmaları Tamamlandı

Ataşehir Belediye Meclisi Şubat Çalışmaları Tamamlandı

Ataşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı toplantıları 7 ve 10 Şubat 2022 Pazartesi ile Perşembe günleri gerçekleştirilen 2 birleşim ile tamamlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı toplantıları 2. Birleşimi 10 Şubat 2022 Perşembe günü saat 15:00’te Ataşehir Belediyesi Merkez binası Konferans Salonunda Meclis 1. Başkanvekili Kudret Arslan başkanlığında yapılan oturum ile tamamlandı.

Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Kudret Arslan başkanlığında yapılan toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Gündem dışı söz alınmayan toplantıda yoklama ve tutanakların okunması sonrası gündeme geçildi. Gündemdeki 8 madde görüşülerek oylandı.

Gündemde görüşülen maddelerden 1. madde oy çokluğu; 2, 3, 4, 5, 6, 7. ve 8. maddeleri oy birliği ile kabul edildi.

Oturumu yöneten Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Kudret Arslan, gündemde görüşülecek madde kalmadığı ve 07 /03/ 2022 Pazartesi günü Saat 15:00’de toplanmak üzere birleşimi kapattı.

KOVİD OLAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A GEÇMİŞ OLSUN DİLEĞİ

07 Şubat 2022 Pazartesi günü Saat 15:00’te gerçekleşen Şubat ayı ilk birleşiminde Kovid 19 testleri pozitif çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşine geçmiş olsun dileği Meclis adına Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Kudret Arslan tarafından paylaşıldı.

KOVİT POZİTİFLERE GEÇMİŞ OLSUN MERSAJI

Yine bu dönemde Kovid 19 testleri pozitif çıkan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, başkan yardımcıları Abdullah Der ve Sadık Semih Kayhan ile meclis üyeleri Cengiz Kayayurt, Sabahattin Barış ve Fatih Kayacı’ya da Meclis adına geçmiş olsun dileklerini iletti.

İMAR PLANLARI İÇİN İBB’YE TEŞEKKÜR

Ataşehir’in mahallelerini kapsayan imar planlarının İBB Meclisi’nde oylanarak geçmesi üzerine İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, Meclisi guruplarına, meclis üyelerine ve komisyon üyelerine teşekkür edildi.

ATATÜRK’ÜN MANEVİ KİMLİĞİNE YÖNELİK SALDIRI KINANDI

Konuşmacılar “Kurtuluş Mücadelesi”ni başlatmak üzere Anadolu’ya ayak bastığı Samsun İlkadım’da bulunan ve Atatürk Heykeli “Onur Anıtı”na Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kimliğine yönelik saldırı kınandı.  

Toplantıda gündem dışı söz alarak aralarında Abdi İpekçi’nin de olduğu demokrasi şehitlerini ve ölüm yıldönümü nedeniyle Barış Manço’yu rahmet dileyerek andığı, özel günler ile ilgili mesajlarını aktaran CHP Grup Başkanvekili İlhami yılmaz, yaşama veda eden Kayışdağı Mahallesi önceki dönem muhtarı Zeynel Özdemir’e rahmet dileğini ileterek zorlu kış koşullarında Ataşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ak Parti grubu tarafından verilen önergede Ataşehir’de depreme yönelik çalışma, dönüşüm çalışması, ve İBB tarafından yapılan dönüşüm çalışmasının olup olmadığı içerikli yazılı soru önergesi verildi.

Toplantının ve Regaip Kandili ile başlayan 3 ayların hayırlı olması dileği ile gündem dışı konuşmasına başlayan Ak Parti Grup Başkanvekili Av.Mustafa Naim Yağcı, su havzası niteliği olan Ferhatpaşa Mahallesi imar planında yapılacak düzenleme ile emsalde iyileştirme beklendiğini, belediyenin bu mahalleye karşı daha sıkı denetim yapılmasının gerektiğini kaydetti.

MHP’nin kuruluş yıldönümünü kutlayan Hakan Arıkaya, Yeniçamlıca, Mimar Sinan ve Mevlana mahallelerine yönelik mülkiyet çalışmasının tamamlanarak askıya çıktığını, bölge için hayırlı olmasını diledi.

PLAN ÇALIŞMALARI MAYIS’TAN İTİBAREN ATAŞEHİR MECLİSİNE GELİR

İBB Meclisi’de onaylanan Ataşehir’in 6 mahallesinin imar planlarının Ataşehir Belediyesi tarafından yapılacak çalışmalarını planların İBB’den gelmesinin beklendiği Mayıs ayından itibaren tamamlanarak Ataşehir Belediye Meclisi’ne onaya geleceğini kaydeden Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, planların alt yapısının hazır olduğunu, İBB’den onaylı planların kendilerine gelmesini beklediklerini kaydetti. Ferhatpaşa için Büyükşehir’de çalışmaların sürdüğünü belirten Kayhan, Yeniçamlıca, Mimar Sinan ve Mevlana mahallelerine yönelik mülkiyet çalışmasının tamamlanarak askıya çıktığını, itirazların alındığını kaydetti.

ESATPAŞA’DAKİ TOKİ TASARRUFUNDAKİ TAPULAR İÇİN İŞ BİRLİĞİ

Ataşehir’in imar planlarında son zamanda görülen iş birliğinin Esatpaşa’daki TOKİ tasarrufundaki tapular için de gösterilmesi dileğini aktaran Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, Ak Partili meclis üyeleri ve komisyon üyelerinden bölgedeki imar planlarında iyileştirme çalışmasında da beklediklerini kaydetti.

KARANFİL SOKAK” İSMİ “BAŞAK CENGİZ SOKAK” OLUYOR

Teklif kararı olarak gündeme gelen “Onaylı yol ismi bulunan Ataşehir İlçesi Barbaros Mahallesi “Karanfil Sokak” isminin “Başak Cengiz Sokak” olarak değiştirilmesine ilişkin Plan ve Proje Müdürlüğünün 01.02.2022 tarihli ve 2022-500 sayılı teklifi.” Oy birliği ile kabul edildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ